"Milletimizin birliğini ve beraberliğini güçlendirmeye yönelik reformları kararlılıkla sürdürüyoruz"

EGEOLAY/Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Ülkemizin önündeki taşları, dikenleri, tuzakları temizlemeye, milletimizin birliğini ve beraberliğini güçlendirmeye yönelik reformları kararlılıkla sürdürüyoruz. Diyarbakır başta olmak üzere, ülkemizin her karış toprağına hâkim kıldığımız huzur ve güven ikliminin, kalkınma, üretim, istihdam azminin önüne kimsenin çıkmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

"Milletimizin birliğini ve beraberliğini güçlendirmeye yönelik reformları kararlılıkla sürdürüyoruz"
Editör: Ege Olay
23 Ekim 2022 - 17:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılarak, bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında, aslında 15 Ekim’de Diyarbakır’da olacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Bartın’ın Amasra ilçesindeki bir kömür madeninde yaşanan elim kaza sebebiyle, programı ertelemek zorunda kaldıklarını kaydetti. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün şehitlerin aileleri bize emanettir o emanete sonuna kadar sahip çıkacağız hiç birinin mağduriyetine izin vermeyeceğiz. Kazada hayatını kaybeden madencilerimizin geride bıraktıkları yakınları devletimizin emanetidir, hiçbirinin de mağduriyetine izin vermeyeceğiz.  Başlatılan araştırma ve incelemelerin ardından, olayda kusuru olanlar tespit edilirse, onlarla ilgili de her türlü işlemi yapacağız” dedi.

“KOSKOCA BİR COĞRAFYAYI İDEOLOJİK HEZEYANLARININ MEZESİ HÂLİNE GETİRMEK İSTEYENLERE MEYDANI BIRAKMADIK”

Türkiye’nin yaşadığı sürecin, siyaseti, ekonomisi, sosyal ve kültürel gelişmeleriyle, dünyada olup bitenlerden bağımsız olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyarbakır’ın sembolü olduğu koskoca bir coğrafyayı ideolojik hezeyanlarının mezesi hâline getirmek isteyenlere meydanı bırakmadık” vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa’dan Amerika’dan beslenen zehirli köklerini coğrafyamızın kalbine bir bıçak gibi saplamaya çalışanlara eyvallah etmedik. Milletimizle aramıza fitne sokmak için her yolu deneyenlerin, her şeyi istismar edenlerin kirli yüzlerini tek tek ortaya çıkarttık.”

“İşte bugün burada, bir kez daha Diyarbakırlı kardeşlerimizle kucaklaşıyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece bununla kalmıyor, şehrimize kazandırdığımız, yatırım bedeli 5 milyar 125 milyon lirayı geçen 140 kalem eseri bugün buradan açıyoruz” dedi.

“TERCİHİMİZİ HAKTAN, HAKİKATTEN, ADALETTEN YANA YAPARAK, YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

“Buradan tüm dünyayla, tüm Türkiye’yle altını çizerek paylaşmak istiyorum” sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Diyarbakır’ın rengi, terör değildir; başarıyla tamamlanan Sur Kültür Yolu Festivali’dir. Diyarbakır’ın rengi, baskı, zulüm, acı değildir; bugün yenilerinin açılışlarını yaptığımız üreten, istihdam eden fabrikalardır. Diyarbakır’ın rengi, PKK’nın istismarı veya HDP’nin sapkınlığı değildir; bugün sizlerle birlikte sergilediğimiz işte bu kardeşliktir, muhabbettir, birliktir, beraberliktir. Diyarbakır’ın rengi, bu şehrin halkını neredeyse zincirli kölesi gibi gören terör ve siyaset baronları değildir; kökenine, inancına, kültürüne, medeniyetine sahip çıkan asil insanlarıdır.”

“Hep yaptığımız gibi tercihimizi haktan, hakikatten, adaletten yana yaparak, yolumuza devam ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin önündeki taşları, dikenleri, tuzakları temizlemeye, milletimizin birliğini ve beraberliğini güçlendirmeye yönelik reformları kararlılıkla sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Diyarbakır başta olmak üzere, ülkemizin her karış toprağına hâkim kıldığımız huzur ve güven ikliminin, kalkınma, üretim, istihdam azminin önüne kimsenin çıkmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin dünkü demokratik ve ekonomik sorunlarını nasıl biz çözdüysek, bundan sonraki her meselesini de yine biz çözeceğiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum