Reklam

MHP'li Karşıyaka Belediye Meclisi Üyesi Dikmen'den 'Marka Kent Karşıyaka Komisyonu'Talebi

EGEOLAY/MHP Karşıyaka Belediye Meclisi üyesi Seher Dikmen, Belediye Meclisi'ne verdiği önerge ile 'Marka Kent Karşıyaka' adıyla bir komisyon kurulmasını istedi.

MHP'li Karşıyaka Belediye Meclisi Üyesi Dikmen'den 'Marka Kent Karşıyaka Komisyonu'Talebi
Editör: Ege Olay
11 Haziran 2019 - 11:30 - Güncelleme: 11 Haziran 2019 - 11:36
Uluslararası platformlarda markalaşmanın önemini anlatan Dikmen, "Karşıyakalıların talep ve beklentilerini tespit edecek, Karşıyaka dışındaki insanların Karşıyaka markası konusunda bilgilendirilmesini organize edecek bir komisyonun meclis bünyesinde kurulmasını istiyoruz" dedi

                                                                                                          

HABER MERKEZİ

Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka Belediye Meclisi üyesi Seher Dikmen, Meclise Karşıyaka için büyük önem taşıyan iki önerge sundu. Meclisin Pazartesi günkü oturumunda önergelerini sunan Dikmen, yaptığı açıklamada, İzmir'in sosyo-kultürel olarak büyük ilçelerinden biri olan Karşıyaka'nın ülke dışında tanınmadığını dolayısıyla da Karşıyaka'ya yeterli yatırımın gelmediğini söyledi.

 

KARŞIYAKA YEREL VE ULUSAL DÜZEYDE MARKADIR

Kentin tanınmasında marka değerinin önemine dikkat çeken MHP Meclis üyesi Seher Dikmen, "Kent Markalaşması, kent yapısındaki özgün niteliklerin ortaya çıkarılarak kentin tanıtılmasını sağlamaktır. Bu bağlamda asıl hedef  uluslar arası tanınan kaliteli bir kent olmak, dış yatırımcıları, yerli ve yabancı turistleri, gelişmiş üreten nüfusu kente çekmektir. Karşıyaka ilçesinin eğitimli, seçkin bir nüfusa sahip olması, bölgede yaşayanların aidiyet duygusunun yüksek olması, kültürel birikimi, yaşam standartları, spora ve sanata olan bağlılıkları göz önüne alındığında ilçenin yerel ve ulusal ölçekte oldukça yüksek düzeyde tanındığını görüyoruz" diye konuştu.

 

ULUSLAR ARASI ALANDA TANINMIYOR

Karşıyaka'nın yerel ve ulusal ölçekte tanınırlığına dikkat çeken Seher Dikmen, kentin dış dünyada tanınmamasının sebepleriyle ilgili eleştirilerini sıraladı. Dikmen, şunları söyledi: "Bununla birlikte ilçemizin fiziki olarak büyümeye elverişli olmayan yapısı, ticari ve ekonomik yönden hareketsiz olması, dış yatırımcının ilgisini çekmemesi, hatalı kentsel dönüşüm, uluslar arası düzeyde tanınmaması dolayısıyla yabancı turistin  bölgeye  rağbet etmemesi, ilçemizle  ilgili acilen tedbirler almamızı gerektirmektedir."

 

GÖREV BELEDİYENİN

Uluslararası platformlarda marka değerinin önemini dile getiren Karşıyaka Belediye Meclisi'nin MHP'li üyesi Seher Dikmen, şöyle devam etti: "Günümüzde markalaşmanın faydaları inkâr edilemez. Emsallerinden daha öne çıkan kentler, finansal, kültürel, kaliteli yaşam açısından avantaj kazanırlar. Kent markalaşması sürecinde en büyük görev yerel yönetimlere düşmektedir. Sonuç olarak, Karşıyakalıların talep ve beklentilerini tespit edecek, Karşıyaka dışındaki insanların Karşıyaka markası konusunda bilgilendirilmesini organize edecek, tamamen ilçenin markalaşması için çalışacak bir “Marka Kent Karşıyaka” çalışma komisyonunun kurulmasını talip ediyoruz.

 

YORUMLAR

  • 2 Yorum