MHP'li Kalyoncu: Üç Tonluk Su Tankı ile Sünger Şehir Olmaz!

EGEOLAY/Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sünger Şehir Pilot Uygulaması üzerine açıklamalarda bulundu.

MHP'li Kalyoncu: Üç Tonluk Su Tankı ile Sünger Şehir Olmaz!
Editör: Ege Olay
01 Şubat 2023 - 22:59 - Güncelleme: 01 Şubat 2023 - 23:05
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sünger Şehir Pilot Uygulaması üzerine yaptıkları değerlendirmeden başlıklar şöyledir;

Soyer, Bizim Önerilerimizi Tekrar Okusun, İşin Uzmanlarıyla Çalışsın!

Yağmur suyu hasadı konusunda yıllardır dile getirdiğimiz önerileri nihayet İzmir Belediyesi de duymuş. Bakanlığın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği bu kapsamda bizim önerilerimizi hayata geçiren düzenlemeyi yapalı neredeyse iki yıl oldu.
Soyer inşallah bu sefer sadece tören yapmak ve parsa dağıtmak için değil de halka yararlı bir iş yapmak için hareket eder. Uygulamanın sahada da takipçisi olacağız.
Sitenin köşesine, binanın çatısına 3 metreküplük bidon koyarak sünger şehir olunması ihtimali yoktur. Bu arada Belediye tarafından geçirimsiz zeminlerde geçirgen kaplama ve yağmur suyu depolaması düşünülmelidir. Soyer’in, bizim dirençli kentler önerilerimizi yeniden okuyup yağmur hasadı ile ilgili geliştirilmiş örnekleri incelemesini tavsiye ederim. İptidai yöntemler ile değil konunun uzmanları ile çalışmasını tavsiye ediyoruz. Gerçi Soyer belediyenin tarımsal hizmetler daire başkanlığından Ziraat Mühendisini görevden alıp Sosyologu atamıştı, bu çalışmaların başına da alanla alakası olmayan birini getirmiş ise şaşırmayız. Çünkü uygulama bunu gösteriyor.

Soyer’in Pilot Uygulaması Göstermelik!

Prof. Dr. Kalyoncu, Soyer’in Pilot Uygulamasının göstermelik olduğunu örneklerle açıkladı.
Kalyoncu, “Bu Tunç Soyer’in depolama modeli” diyerek örnek gösterilen depoların fotoğrafını paylaştı.



Bu görüntünün üzerine Kalyoncu şu açıklamayı yaptı: “İzmir’de su kesintilerini sık sık yaptığı için bu su tanklarını dağıtıyor sanırım. Bu tür uygulamalar sadece algı operasyonudur. Çalışıyormuş gibi göstermektir. Bu pilot uygulama İzmir Büyük şehir belediyesinin vizyonunu net olarak ortaya koymaktadır.
Bilimsel açıdan Eko Kompakt kentler, sünger kentler ve dirençli kent uygulamalarına ve neler yapıldığına dair birçok çalışma mevcuttur. Hiçbir şey bilemiyorsanız önerim internette sünger kent yazın ve taratın birçok bilgi model ve uygulama görürsünüz. Bu yaptığınız uygulamayı vatandaş Anadolu’nun birçok yerinde uygulamaktadır. Sünger şehir uygulamaları içerisinde sel kapanlarından tutunda, geçirimli yüzey uygulamalarına, yeşil alanlardan dere yataklarına ve kanalizasyon ile yağmur suyu kanallarının ayrıştırılmasına kadar birçok uygulamayı içinde barındırmaktadır. Biraz araştırmanızı ve okumanızı tavsiye ediyorum.”

İzmir’i Uzun Yıllardır CHP’li Başkanlar Yönetiyor!


Soyer ifadesinde “Yazık ki İzmir’de 60 yılı aşkın süredir, sonuçları üzerinde hiç düşünülmeden doğanın su döngüsü yok edildiğini” beyan etmiş. Kendisine soruyoruz; CHP’nin İzmir’i uzun süredir yönetmekte olduğunu biliyor mu? Biliyor ise CHP’nin hiçbir şey yapmadığını mı söylüyor? Kendinden öncekileri suçlamakta oldukça pervasız olan Soyer, sadece söylemde Belediye Başkanlığı yapmakta ve kendi vizyonsuzluğundan ve beceriksizliğinden hiç bahsetmemektedir. Çav bella ile otobüs üzerinde acayip hareketler yaparken kendisine zeybek öğrenmesini söylemiştik, bizi dinleyerek öğrenmeye çalıştığını gördük. İzmir için önerilerimizi takip ettiğini de görmekteyiz fakat uygulama yine de yanlış. Fakat siyaseten sıkıştığından dolayı değil İzmir’e hizmet için çalışması gerekmektedir.

Kalyoncu’dan İyi Uygulama Örnekleri!

“Güzel birkaç uygulama örneğinden resimleri ben de paylaşayım, belki ufukları açılır.” diyen Kalyoncu sünger şehir olmak için yapılması gereken birkaç örnek görüntü paylaştı:
Siteler için yağmur hasadı örneği:


Kırsal alanda yağmur hasadı uygulaması:


Yerleşim alanlarından örnek uygulama:

Büyük yapılarda yağmur suyu hasadı ve depolama modeli:
Bidon yerine depolama sistemlerine geçmek gerekiyor.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum