MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'ndan "Yalan Haber" Açıklaması

EGEOLAY /MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu yazılı bir açıklama yaparak bazı basın ve yayın organlarında yer alan asılsız iddialara cevap verdi.

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu'ndan "Yalan Haber" Açıklaması
Editör: Ege Olay
19 Kasım 2019 - 17:03
Osmanağaoğlu' nun basın açıklaması şu şekilde:

 

Son iki gündür bazı basın yayın organlarında yer alan ve “yalanlarla kurgulanmış” yorumlara yer verilen haberler dolayısıyla bazı hususlara açıklık getirmek ve “doğru” olanı sizlerle buluşturmak gerekliliği doğmuştur.

 

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı verilmesine dair düzenleme 5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu ile düzenlenmektedir. Söz konusu kanununda yer alan ilgili maddelerde vatandaşlık verilecek yabancı uyruklu kişilerde aranacak olan şartlar açık ve seçik bir şekilde yer almaktadır.

 

Yine aynı kanunun ilgili bölümünde “Türk vatandaşlığının kazanılmasında istisnai haller” başlığı altında yer alan maddelerde Türk Vatandaşlığının verilmesinde uygulanacak istisnai haller de açık bir şekilde ifade edilmiştir.

 

 

 

11.11.2019 tarihinde sunduğum bir kanun teklifiyle; "genel yolla", "istisnai olarak", "yeniden" ve "evlenme yoluyla" Türk vatandaşlığına başvuran yabancılarda aranan şartlara bir yenisinin daha eklenmesi amaç edinilmiştir.  .

 

Teklifimizin “Genel Gerekçe” kısmında Türk Vatandaşlığı başvurularının artışının sebeplerine, aranan şartların yetersizliğine dikkat çekmek için kaleme alınan metinde yer alan ifadelerin çarpıtılarak siyasi rant argümanı olarak kullanılmaya çalışıldığını ibretle müşahede ettim.

 

Kanun teklifimizin esas ve tek amacı; 5901 Sayılı Kanunda yer alan aranacak kriterlerde "kişinin Türk kültürü ile ilgili temel yeterliliğe sahip olması, Türk dili yeterliliğinin aranması, temel Türk hukuk bilgisine sahip olması şartlarının" da aranması olmuştur.

 

Hal böyleyken; meselenin "mülteci" tartışmalarına indirgenmesi, evlilik, yatırım ve soy bağı ile sonradan vatandaşlık almak için başvuran kişilerin sayısındaki artışın görmezden gelinmesi, konuya daha ciddi yaklaşılması gerektiği gerçeğinin yok sayılması ilginç ve maksatlıdır.

 

Kanun teklifimizin; “yalan, iftira, çarpıtma ve fitne” üzerine inşa edilmiş bir zihniyete ev sahipliği yapan bazı gazeteler ve internet sitelerinde “MHP’den Suriyelilere vatandaşlık verilmesine destek” başlığıyla verilmesi gazetecilik açısından utanç vesikası ve karaktersizliktir.

 

Suriyeliler başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından ülkemize gelen mültecilerin ülkelerine dönmesi için en başından beri irade beyan eden MHP'ye yalan bir haber üzerinden operasyon çekebileceğini sanan “zeka fukaralarına” ise söylenecek söz bulmakta zorlanıyorum.

 

Ezcümle; verdiğimiz kanun teklifine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-2359.pdf adresinden ulaşabilirsiniz. Kanun teklifimizin değil Suriyeliler, “mülteciler” ile dahi alakası yoktur.

 

Maksatlı haberleri yapanlarla ilgili yasal süreç tarafımızca takip edilecektir. Kamuoyunu yalan ve iftira ile yanıltan, provakasyona davetiye çıkartan yorumlarla MHP’ye saldıran çevrelerin kim olduğunu, neye hizmet ettiğini de bildiğimizi ifade etmek isterim.

 

Gül bahçesinin baldıranı mezbelenin “gülü” olurmuş. Gittikleri mezbelede gül olduğunu sanan siyasi muhterislerin siyasi rant devşirmek için iftiraya başvurmaları, yalana başvurmaları, akıl sınırlarını zorlayan “yorumlara” ihtiyaç duymaları şahsiyetsizliklerinin nişanesidir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum