MHP'den Konak'ta Önemli Proje

EGEOLAY/İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin meclis üyesi MHP Grup başkan vekili Salahattin Şahin ve MHP'li Konak Meclis Üyeleri Ali Peynirci, Ahmet Yeniçırak Güneşli Mahallesi projeleri ile ilgili önerge hazırladı.

MHP'den Konak'ta Önemli Proje
Editör: Ege Olay
04 Ağustos 2022 - 12:28
Konak Belediyesi, kamulaştırılan Yağhaneler Jandarma Merkezi'nin yerine kültür merkezi ve pazar yeri yapacağını açıklanmıştı.

Güneşli Mahallesi'nde inceleme gezisi yapan ve muhtarla görüşen MHP'li meclis üyeleri, mahalle muhtarı ve vatandaşların isteklerini ve taleplerini dinledi. 

Mahalleli, ilçedeki trafik yoğunluğu nedeniyle bu projeleri istemediğini MHP'li meclis üyelerine iletti.  Bunun üzerine MHP'li meclis üyeleri meclise sunmak üzere yaklaşık iki ay önce bir önerge hazırladı. 

Peynirci: Çok Amaçlı Salon

Bölgeyi gezen MHP Konak Meclis üyesi Ali Peynirci, konuyla ilgili "Daha kalıcı ve geniş bir kapsamlı çalışma yapılarak Güneşli Mahallesinde bulunan yaklaşık 6 bin metre kare olan açık otoparkın (Şuan büyükşehir tarafından kullanılan) yeraltı otoparkı, pazaryeri içinde barındıran bir yapı ile bölgedeki park sorunu eksik olan pazaryeri ve vatandaşa dokunan tesisler yapılarak bölge zenginleştirilebilir. İlçe Belediyesi tarafından kamulaştırılan yaklaşık 12 bin metre kareden fazla olan Yağhaneler Jandarma Merkezi ise içinde kapalı yüzme havuzu, spor salonu olan çok amaçlı bir spor kompleksi yapılabilir. Bu spor kompleksine ek olarak hazırda bulunan Konak Belediyesi spor tesislerini de içine alan büyük bir spor merkezi yapdığında bölge halkının ve çevresinde bulunan mahallelere de hizmet verecek güzel tesisler ortaya çıkabilir. Kısacası bölgemize 22 mahallemize 70 bin nüfusa hitap edecek bir proje yapılabilir. Semt çocuklarının yüzme havuzundan faydalanmaları onlar çocukların gelişim ve eğitiminde çok önemli rol oynayacaktır." açıklamasında bulundu.

Pazar Araçları Yolları İşgalleri Ediyor

 MHP Konak Meclis Üyesi Ahmet Yeniçırak, "İzmir ve İlçemiz birçok atıl veya tam verimli kullanılmayan projelerle dolu. Bu bölge böyle olmamalı. Burası ile ilgili daha önce yapılan projelerin kısır olması veya uygulamalarda yapılan hatalar nedeni ile tam amacına ulaşamamakta hatta eksiklikler nedeni ile atıl kalmakta. Örneğin Gıda Çarşı'sına yapılan otoparkı halkın kullanamaması, Muratreis mahallesinden pazarları sokak aralından kurtarmak işgal edilen sokakları rahatlatmak amacı ile yeniden yapılan Hatay pazaryeri projesinden olduğu gibi, otoparkı kullanamayan pazarcı esnafının araçları sokakları istila etmekte. Yapılan projelerin kalıcı, çözüm odaklı halka hizmet eden ve hizmet sırasında ise halkı üzmeyen çalışmalar olmalı. İmar sorunları, alt yapı ve ulaşım gibi problemler ile zamanı harcanan Konak ilçesinin kalıcı çözümler ve projelerle cazibe noktası olması lazım. Kısaca talebimiz şuan açık otopark olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan alanın yeraltı otoparkı üstünün pazaryeri olarak projelendirilerek yapılması. Önümüzdeki günlerde boşaltılması beklenen Konak Belediyesi tarafından kamulaştırılan yerin kültür merkezi, yüzme havuzu, spor tesisi olarak projelendirilerek yapılmasıdır. Burası halkın can ve mal güvenliği, trafik araç yoğunluğu göz önünden bulundurularak pazaryeri olarak düşünülmesi doğru bir karar olmayacaktır" ifadelerine yer verdi.

MHP'li meclis üyeleri, yaklaşık iki ay önce meclise sundukları önergenin takipçisi olacaklarını ve mahallenin yararına projelerin yapılmasının tek amaçları olduğunu ifade etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum