Meral Akşener: İttifak siyasetini reddediyoruz

EGEOLAY/İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuştu. İttifak siyasetini reddettiklerini belirten Akşener "Önümüzdeki yerel seçimlerde, 81 ilde, kendi adaylarımızla, hür ve müstakil siyasetimizle, tek başımıza aziz milletimizin huzuruna çıkacağız!" dedi. Öte yandan Akşener'in kürsüdeki konuşmasından önce oturduğu grup sırasında Galatasaray'ın, Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester United galibiyeti nedeniyle sarı-kırmızılı çiçek yer aldı.

Meral Akşener: İttifak siyasetini reddediyoruz
Editör: Ege Olay
04 Ekim 2023 - 13:51

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine 81 ilde kendi adaylarıyla gireceklerini ifade etti. 

"Pazarlıktan medet uman ittifak siyasetini reddediyoruz." diye konuşan Akşener, "Hür ve müstakil siyasetimizle, tek başımıza, aziz milletimizin huzuruna çıkacağız." dedi.

İYİ Parti lideri, Sinan Ateş'in katillerine tepki gösterirken pazar günü gerçekleşen Ankara'daki terör saldırısı kınadı. 

"Kahraman Türk polisimizi yürekten kutluyor, şükranlarımı sunuyorum." diyen Akşener, "İçişleri Bakanı sayın Ali Yerlikaya'ya milletimiz adına teşekkür ediyorum. Başarılı operasyonlar sayın bakanın kararlı duruşu olduğunu gösteriyor." dedi.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

Başkentin göbeğinde bir evlada bir kardeşe Sinan Ateş'e kıyılmasının üzerinden 278 gün geçti. Onlar ilk günden beri onu unutturmaya çalıştı. Ama annesi babası kardeşleri unutmadı. Bizler Sinan Ateş'i unutmadık. Herkes çok iyi bilsin ki kimsenin unutmasına ve unutturmasına asla izin vermeyeceğiz.

27 Mayıs 2013 tarihi, AK Parti için bir travmadır! Diliyle, diniyle, hayat tercihleriyle, siyasi görüşleriyle, bölüp, paramparça ettikleri bir milletin, ağaçlarına sahip çıkmak için, Gezi Parkı’nda birleştiğini görmek, onlar için bir travmadır!Hayallerini, heveslerini, umutlarını tükettikleri, Türk gençlerinin, millî şuuru ayağa kaldırdığı, Gezi ruhunu karşılarında görmek, onlar için bir travmadır! Ülkücüsünden solcusuna, muhafazakarından sekülerine, kadınından erkeğine, gençlerimizin, o dönem, yaklaşık 10’uncu yılında olan, bir müstemleke rejimine karşı sergilediği bu asil duruşu; her ne kadar, türlü müdahalelerle, rayından çıkartmış olsalar da, türlü provokasyonlarla, kirletmiş olsalar da, türlü ayak oyunlarıyla, karalamış olsalar da, bir türlü hazmedemediler, hazmedemeyecekler.

Bakın, üzerinden, 10 yıl geçse bile yetmiyor. Gezi, AK Parti için, öyle bir travma ki, hâlâ intikam almaya çalışıyorlar. Peki kimden? Tutuklulardan mı? Hayır. Bizatihi milletten intikam almaya çalışıyorlar. Yargı sopasını, dilediklerince savurarak, millete göz dağı vermeye çalışıyorlar. “Sakın ola, bir kez daha birleşmeyin.” demeye çalışıyorlar. Büyük bir gayrimeşruluğun, arkasına sığınıp;bu büyük travmayı, bastırmaya çalışıyorlar.

O yüzden geçtiğimiz hafta, Gezi Parkı davasından çıkan sonuç da; AK Parti’nin yaşadığı, travma sonrası stres bozukluğunun, bir neticesidir. Ne yazık ki, ülkemizde bir kez daha vicdan, ihtiraslara tercih edilmiştir. Ne yazık ki, bir kez daha hukuk, koltuklara hizmet etmiştir. Ne yazık ki, bir kez daha vesayet, milletin üzerine çökmüştür.

YEREL SEÇİM MESAJI

Bu saatten sonra, kimsenin sevabına da, günahına da ortak değiliz. Kendi ağırlığımızla, milletin terazisine çıkıyoruz. Bu yolda, üzerimize düşen çok iş var. Öncelikle, her ilde ve her ilçede dürüstlüğünden şüphe duyulmayan, çalışkan ve liyakatli adaylarımızı, milletimizin huzuruna çıkaracağız.

Milletten değil, pazarlıktan medet uman, ittifak siyasetini reddediyoruz. Tek başımıza olacağız ve önümüzdeki yerel seçimlerde, 81 ilde kendi adaylarımızla, hür ve müstakil siyasetimizle, tek başımıza, aziz milletimizin huzuruna çıkacağız.

Ankara'da hain bir terör saldırısı gerçekleşti. Kahraman Türk polisimizi yürekten kutluyor, şükranlarımı sunuyorum. İçişleri Bakanı sayın Ali Yerlikaya'ya milletimiz adına teşekkür ediyorum. Başarılı operasyonlar sayın bakanın kararlı duruşu olduğunu gösteriyor.

Artık kendi kendini tüketen AK Parti cadı kazanında Mehmet Şimşek ve Ali yerlikaya'dan sonra sıradaki şanslı kim acaba? Sayın Hakan Fidan mı? Göreceğiz. 

Orta Vadeli Program'da ortada bir hedef var ama o hedefe nasıl ulaşılacağına dair bir yol haritası yok. Gelir dağılımını gösteren bir işaret dahi yok.


YORUMLAR

  • 0 Yorum