Meral Akşener: "İşgali Sona Erdiren İzmir Bu Harami Düzene Son Verecek"

EGEOLAY/İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 28. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine yönelik mitinglerine, Millet İttifakı’nın diğer paydaşlarıyla birlikte İzmir’de devam etti.

Meral Akşener: "İşgali Sona Erdiren İzmir Bu Harami Düzene Son Verecek"
Editör: Ege Olay
30 Nisan 2023 - 22:50
Akşener, İzmir’de kendilerini karşılayan coşkulu ve büyük kalabalıkta vatandaşlara seslendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasına; ‘’Atatürk’ümüzün hemşerileri, Zübeyde Hanım’ı bağrında taşıyan İzmir, ben Atatürk’ün hemşerisiyim, dolayısıyla Evladı Fatihan’ım, Çaka Bey’in bin yıl evvel fethettiği Çaka Bey’in İzmir’i. İşgali sona erdirip, İzmir işgal edildiği için Atatürk’ümüzü Samsun’a gönderen İzmir ve Türkiye’nin kurtulmasını, Türk Milleti’nin refaha, feraha erişinin son noktası İzmir. Selam olsun sizlere!’’ sözleriyle başladı.
                         
‘’İZMİR İNSANLARA GAVUR OLMAMAYI ÖĞRETEN ŞEHİRDİR.’’

İktidar mensuplarının İzmir’e karşı; ‘’Gavur İzmir’’ sözlerini hatırlatan Akşener; ‘’Çaka Bey’in İzmir’i tarih bilgisi olmayanlardan; ‘Gavur İzmir’ ilan edildi. Tarihinizi bilmezseniz bir şehre bunu dersiniz. Ama İzmir insanlara gavur olmamayı öğreten şehirdir.’’ dedi.

’İŞGALİ SONA ERDİREN İZMİR, BU HARAMİ DÜZENE SON VERECEK’’

Binali Yıldırım’ın ‘’işgalci’’ sözlerine atıf yapan Akşener; ‘’İzmir bize hani 14 Mayıs gecesi eğer biz kazanırsak işgalci olacakmışız ya. İşgali sona erdiren İzmir, bugün burada gördüğüm İzmir, kararını vermiş. Atatürk’ümüzün bıraktığı emanete sahip çıkan İzmir; bizi istismar eden, milletimizi bölüp parçalayan ve vatandaşlık satan, on milyon Suriyeliyi ülkemize dolduran bu harami düzene son verecek.’’ diye konuştu.

‘’14 MAYIS AKŞAMI 13. CUMHURBAŞKANI SAYIN KILIÇDAROĞLU SEÇİLECEK.’’

İktidar mensupları tarafından İzmir’e karşı ‘’Gavur İzmir’’ söylemini hatırlatan Akşener; ‘’İzmir’e ‘gavur’ diyenler Cumhuriyet kurucularına da ‘iki ayyaş’ dediler. O ‘iki ayyaş’ sözüne karşı önce kadınlar, sonra gençler ayağa kalktı ve 14 Mayıs akşamı inşallah ve gerçekten 13. Cumhurbaşkanı sayın Kılıçdaroğlu seçilecek. Kendisini alkışlarla makamına oturtacağız ama sayın Erdoğan ve arkadaşlarını da nezaketle emekli edeceğiz.’’ diye konuştu.

‘’ÖZELLİKLE CUMHURİYET HALK PARTİSİ SEÇMENİNDEN HER AİLEDEN BİR OY İSTİYORUM.’’

Konuşmasına İYİ Partililerin hem İYİ Parti’ye hem Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söyleyen Akşener, CHP seçmenine seslenerek; ‘’Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninden size saygım sonsuz ama her aileden bir oy istiyorum. Çünkü şu ana kadar en fazla eziyet gören benim. Bana söylenenler hiç kimseye söylenmedi. Bir anaya bir babaanneye bir eşe söylenmeyecek ne varsa söylendi.’’ dedi.

‘’HER AİLEDEN BİR OY İSTİYORUM. TÜM KADINLAR İÇİN İSTİYORUM. ÇÜNKÜ BU KAVGAYI, BU MÜCADELEYİ VEREBİLMEK İÇİN SİZE İHTİYACIM VAR.’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Ak Parti iktidarının kadınlara ve gençlere yönelik hakaretlerini, kendisine yönelik iftiraları hatırlatan Akşener; ‘’Bize ‘sürtük’ dendi. Bana ‘fosforlu’ dendi. Gençlere ‘süfli’ dendi. Bana ‘kocasını aldattı’ dendi. Bu benim için ölümdü, ölüm. İşte şimdi sizden hangi partiye oy verirseniz verin her aileden bir oy istiyorum. Moralim için istiyorum, iradem için istiyorum, ailem için istiyorum, torunum için istiyorum, tüm kadınlar için istiyorum. Çünkü bu kavgayı, bu mücadeleyi verebilmek için size ihtiyacım var ve biz bunu birlikte başaracağız.’’ dedi.
 
‘’DUY RECEP BEY, DUY. EMEKLİYE SEVK EDİLDİN!’’

13. Cumhurbaşkanı’nın Kemal Kılıçdaroğlu olacağını ve Meclis’te İYİ Parti’nin oy oranının yüksek olacağını vurgulayan Akşener, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

’Biz tam İzmirlilerin, Hasan Tahsin’in yaptığı gibi ilk kurşunu atan; kalbini, hayatını her şeyini ortaya koyan Hasan Tahsin’in evlatları, Atatürk’ün evlatları olarak ne diyoruz biliyor musunuz? ‘Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!’ Duy Recep Bey, duy. Emekliye sevk edildin!’’

YORUMLAR

  • 0 Yorum