Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde Arıtma Tesisi Faaliyete Başladı

EGEOLAY/Plastik sektörünün öncü firmalarının yer aldığı Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB) parsellerin tamamına yakınının satılmasının ardından en son teknolojilerin kullanıldığı Arıtma Tesisini de devreye alarak başarısını bir üst seviveye çıkardı.

 Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde Arıtma Tesisi Faaliyete Başladı
Editör: Ege Olay
10 Aralık 2019 - 10:30
Türkiye ve Ege Bölgesi sanayisinin kalkınmasında önemli bir rol üstlenen Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde ekonomik zorluklara rağmen yatırımlar devam ediyor. En küçüğü 2.500 metrekare en büyüğü 80 bin metrekare olmak üzere toplam 41 sanayi parselinden oluşan Bölge de üretim hız kesmeden devam ediyor.

 

Şehir merkezine, hava, deniz taşımacılığına ve raylı sistemlere, sağlık ve eğitim tesisleri ile işgücü yerleşim birimlerine çok yakın konumu ve ulaşım kolaylığı ile sanayicilere rahat bir çalışma ortamı sağlayan Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Türkiye’nin tek plastik ihtisas organize sanayi bölgesi olmasından dolayı Bölge’nin ön plana çıktığını söyledi. Bölge de yatırım yapan plastik üreticisinin diğer bölgelerde yatırım yapan plastik üreticilerine göre daha fazla avantaja sahip olduğunu hatırlatan Esen, “İzmir’de plastik sektörü, teşvik yönünden desteklenmeyen sektörler arasında yer almasına rağmen bizim Bölgemiz’de plastik yatırımı yapan sanayici ihtisas özelliğimizden dolayı teşviklerden yararlanabiliyor” dedi.

 

Yüksek Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi Devreye girdi

 

Modern altyapı sistemleri ile OSB’lere örnek olan MPİOSB de son teknolojilerin kullanıldığı Atıksu Arıtma Tesisinin de diğer OSB’ler için referans olacağını belirten EBSO Meclis Başkanı, MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve OSBÜK Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Esen, “Çevreye karşı duyarlı olmak ve temiz üretime odaklanmak bizim için büyük öneme sahip. Bölgemiz de bulunan tüm sanayi tesislerinin atıksularının arıtılması amacıyla Moving Bed Biofilm Reactor (MBBR) sistemi kullanılarak kurulan tesisimiz, nihai 1.500 m3/gün kapasitede olup faaliyete geçen katılımcı sayısı ve artan debi miktarına göre 3 kademeli olarak tasarlanmış ve ilk 500 m3/günlük kısmı devreye alınmıştır. Tesisimizin kurulumunda ileri teknolojilerin bir kombinasyonu kullanılarak hem çok iyi çıkış suyu kalitesi hedeflenmiş hem de arıtma tesisi için ihtiyaç duyulan alan en aza indirilmiştir. Üstelik sistemin modüler yapısı ile ileride kapasite artışlarına da büyük kolaylık sağlanmıştır. Çevre bilinci ve teknoloji biraraya getirilerek kurulan tesisimiz Bölgemiz hizmetine açılmıştır” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum