Menemen'deki Başkan Vekilliği Seçimi için konuşan Ak Partili Çelik:Menemen Sahipsiz Değil

EGEOLAY/CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasından sonra Menemen’de sular durulmuyor.

Menemen'deki Başkan Vekilliği Seçimi için konuşan Ak Partili Çelik:Menemen Sahipsiz Değil
Editör: Ege Olay
03 Aralık 2020 - 10:32
Geçtiğimiz günlerde Menemen Belediye Meclisi’nde yapılan Başkan Vekilliği seçiminde Millet İttifakı Adayı Deniz Karakurt ve Cumhur İttifakı Adayı Aydın Pehlivan yarışmış, her iki adaya 15’er oy çıktığı için kura çekilmiş ve Milllet İttifakı Adayı Deniz Karakurt’un Başkan Vekili olarak seçildiği açıklanmıştı.



Ancak kura işleminde usul hatası yapıldığını öne süren Cumhur İttifakı, seçimi yargıya taşırken, Ak Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, yasal olarak belediye başkan vekilinin gizli oyla seçilmesi gerektiğini belirterek “Belediye Kanunu ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğine göre belediye başkan vekili gizli oyla seçilir. Seçilmek için ilk iki turda 2/3, 3.turda salt çoğunluk aranır. 4.turda en çok oyu alan kişi seçilir. Eşitlik halinde kura çekilir. Kura çekimi birbirinin aynı olan ve üzerinde adlar yazılı bulunan kağıtlar torbaya konularak meclis başkanı tarafından çekilmek suretiyle yapılır. Torbadan çekilen isim kazanmış olur. Yani demem o ki aday isimleri, sürpriz yumurta topları ve cam tabağa konulmaz. Yaparsanız ne mi olur? Cevabı basit, kura iptal olur.” dedi.



Yasalara uygun bir şekilde, şeffaf ve adaletli bir kura işlemi tesis edilmesi için gereken itirazları yaptıklarını ifade eden İlçe Başkanı Çelik, “Menemen sahipsiz değil, mücadelemizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.