Menemen Belediyesinde "ikna odası" iddiası

EGEOLAY /Menemen Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Yusuf Demircioğlu, belediyede ikna odaları kurulduğunu ve işçilere tehditle muvafakatname imzalatıldığını savundu. Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un göreve geldikten sonra 400 civarında belediye emekçisinin işine son verdiğini iddia etti.

Menemen Belediyesinde "ikna odası" iddiası
Editör: Ege Olay
13 Ocak 2020 - 16:02
Aksoy, belediye başkanının son olarak işçilerin toplu sözleşme haklarını ellerinden almak istediğini öne sürerek, "Belediyede kurulan ikna odalarında işçilerden, 'Ya haklarından feragat et ya da işten çıkarılacaksın' denilerek muvafakatname alınmaktadır. Yapılan işlem hem iş hukukuna aykırıdır hem de açıkça suç teşkil etmektedir."

 

İşten çıkarılan işçilerin ihbar ve kıdem ödemesinde de sorun yaşandığını iddia eden Demircioğlu, haksız uygulamalar konusunda ilgili bakanlığa şikayette bulunacaklarını aktardı.

 

Basın açıklamasının devamında "Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'a da soruyoruz " sözleriyle soru yöneltildi.

 

1-Seçim döneminde verdiği sözü tutmayacak mı?Seçim döneminde söz verdiği üzere emekçinin hakkına uzanan eli kıracak mı?

2-İşine son verdiği belediye emekçilerine durumunuz tekrar değerlendirilecek demişti,bu değerlendirilme daha ne kadar sürecek,işçiler işlerine ne zaman geri dönecek?

3-Haksız şekilde işine son verdiği işçilerin ihbar ve kıdem tazminatlarını ne zaman ödeyecek?

4-Belediyede halen çalışmaya devam eden işçilerin ödenmeyen ücret,ikramiye,izin ücretlerini ne zaman ödeyecek?

5-İşçilerin tehdit ve şantajla sözleşme haklarından feragat ettirme uygulamasına son verecek mi?

6-Bu muvafakatnameler yeni işten çıkarmaların ön hazırlığı mıdır?İşçiler sözleşme haklarından feragat ettikten sonra da işten çıkartılacaklar mı?

Ak Parti Belediye Meclis Grubu olarak işçi kardeşlerimizin yanındayız.Konu ile ilgili olarak Çalışma Bakanlığı Bölge Müdürlüğüne şikayette bulunacağız.Belediye Başkanını verdiği sözleri tutmaya davet ediyoruz.CHP il Başkanlığı ve CHP Genel merkezini Menemen’de yaşanan emek düşmanlığına karşı göreve davet ediyoruz.İşçi kardeşlerimiz sözleşme ile sahip oldukları haklara sahip çıksınlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum