Menemen Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu Çağrısı

EGEOLAY/Yerel seçim sürecinde imzaladığı Söz Veriyorum protokolüne rağmen,deve güreşleri etkinliği yaparak HAYTAP ile karşı karşıya gelen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında bu kez HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık 'tan sokak köpekleri hakkında İç Bakanlığı'na suç duyurusu çağrısı geldi.

Menemen Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu Çağrısı
Editör: Ege Olay
28 Ocak 2020 - 23:26 - Güncelleme: 28 Ocak 2020 - 23:30
31 Mart 2019 Yerel Seçim sürecinde Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hem HAYTAP hem de HAYKONFED ile Hayvan Koruma Kanunu' nu uygulayacağına dair protokol yapmıştı. Sokak Hayvanlarına ilişkin protokol ihlaline tepki bu kez HAYKONFED 'ten geldi. 

 

HAYKONFED' TEN SUÇ DUYURUSU

 

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile yerel seçim sürecinde protokol yapan bir diğer sivil toplum kuruluşu olan HAYKONFED ise, protokol içeriğinde bulunan 5199 Sayılı Hayvan Koruma Kanunu'nu Menemen Belediyesi 'nin ihlal ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

 

Menemen ilçe sınırları içerisinde kanuna aykırı şekilde toplanan sokak köpeklerinin akıbetini soran HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, İç İşleri Bakanlığı' na Menemen Belediyesi hakkında soruşturma çağrısı yaptı.

 

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

İzmir MENEMEN'de KÖPEKLER SESSİZCE KATLEDİLDİ..

Belediye Başkanı Serdar Aksoy, acımasızca ve yasayı çiğneyerek KÖPEK TOPLATMA ve YOK ETME furyası başlattı. 10 aydır bir KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ kurdurmayı beceremeyen Serdar Aksoy, TOPLAMAYI çok iyi beceriyor. Toplanan köpeklerin önemli bir kısmının öldürüldüğü, bazılarının da başka ilçelere ve kırsala atıldığı konusunda duyumlar alınıyor.

Serdar Aksoy, KISIRLAŞTIRMA yapmadığı için çoğalan hayvanlardan şikayet geldiği için TOPLADIĞINI itiraf ediyor. Çocuğu korkutan köpeğin SAHİPLİ olduğunu ifade ederken, fırsatçılık yapıp SAHİPSİZ KÖPEKLERİ de toplatan Serdar Aksoy, UTANMADAN bunu da açıkça söylüyor.

Ayrıca yine utanmadan, "Biz bunları rehabilite etmek için alıyoruz" diyerek en ilkel biçimde savunma yapıyor.

Serdar Aksoy, YOK ETTİRDİĞİN ZAVALLI HAYVANLARIN İKİ ELİ İKİ CİHANDA DA YAKANDA OLACAK.

Menemen'de KISIRLAŞTIRMA yapmayarak görevi ihmal eden belediyeyi sorgulamayı AKIL edemeyen ve KÖPEKLERE ÖLÜM diye bağırıp KATLİAMA çanak tutan MENEMENLİ vatandaşların boynunda da bu KÖPEKLERİN vebali olacak.

Bu bağlamda:

1. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu MENEMEN KATLİAMI için belediye başkanı hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz.

2. İzmir Valisi EROL AYYILDIZ'ı da MENEMEN KATLİAMI için belediye başkanı hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz.

3. CHP Genel Merkezini MENEMEN KATLİAMI için Serdar Aksoy hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz.

Serdar Aksoy'un aşağıda ekte sunduğumuz basına verdiği demeçte yer alan sözleri SUÇTUR, İHBAR EDİYORUZ.

Nesrin Çıtırık

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı.

 

Gazetemize gelen bir videoda ise sözde hayvanlar toplanıp tedavi ediliyor.Videoda yine köpeğin ayağında sorun olmasına rağmen görevliler aldırış etmiyor.Köpek nereye götürüldüğüne dair her hangi bir bilgiye ulaşamadık. "














YORUMLAR

  • 0 Yorum