Reklam

Menemen Belediye Başkanı Aksoy görevden uzaklaştırıldı

EGEOLAY/İzmir'de “zimmet” ve "irtikap" suçlamasıyla tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, görevden uzaklaştırıldı.

Menemen Belediye Başkanı Aksoy görevden uzaklaştırıldı
Editör: Ege Olay
27 Kasım 2020 - 16:54 - Güncelleme: 27 Kasım 2020 - 17:18
İçişleri Bakanlığı İzmir’in Menemen ilçe Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında yürütülen soruşturmayı tamamladı.



Bakanlıktan yapılan açıklamada Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nca “zimmet suçu” kapsamında tutuklanan Aksoy’un 5389 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince geçici tedbir kararı olarak görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu.



Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, "zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik" iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilen 29 şüpheliden Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 27 zanlı, 20 Kasım'da gözaltına alınmıştı.
Aksoy'un da bulunduğu 11 şüpheli tutuklanırken, 7 kişi adli kontrol olmak üzere diğer şüpheliler de serbest bırakılmıştı. 
CHP'den kesin ihracı istenmişti

 

CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım'da Aksoy'u oy birliğiyle "kesin ihraç" istemiyle "tedbirli" olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmişti. Aksoy ise 18 Kasım'da partisinden istifa ettiğini, görevine ise devam edeceğini duyurmuştu.(TRTHABER)