Mehmet Atiş: Kültürümüzü, örf ve adetlerimizi en iyi şekilde tanıtacağız

EGEOLAY/Bornova Erzurum ve Erzurumu Sevenler Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı Babadan Cağ Kebap salonlarının sahibi iş adamı Mehmet Atiş “Biz hemşeri derneğiyiz, dernek olarak kültürümüzü, örf ve adetlerimizi en iyi şekilde tanıtacağız” dedi

Editör: Ege Olay
23 Ocak 2019 - 10:30
13 yıldır Bornova’da faaliyet gösteren Bornova Erzurum ve Erzurumu Sevenler Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni başkanını seçti. Manavkuyu’daki dernek binasında gerçekleştirilen genel kurulda iki dönemdir başkanlık yapan Sinan Gültekin, görevini derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Atiş’e devretti.

 

TEŞEKKÜR YEMEĞİ

 

Bornova Erzurum ve Erzurumu Sevenler Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni başkanı Mehmet Atiş, önceki dernek yönetimine Pınarbaşı Babadan Cağ Kebap’ta teşekkür yemeği verdi. Yemeğe derneğin önceki yönetimi ile yeni yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Federasyon Başkanı Muzaffer Okumuş da katıldı. Okumuş, Bornova Erzurum ve Erzurumu Sevenler Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Ege Bölgesi Erzurumlular Dernekler Federasyonu olarak hedeflerinin birlik ve beraberlik içinde yeni projelerle daha çok hemşeriye ulaşmak olduğunu dile getirerek “Valilerimize, bakanlarımıza ve bürokratlarımıza programlar yaparak Erzurum’un kültür ve örf adetlerinin tanıtımını yaptık. Hemşerilerimizle birlikte birlik beraberlik içinde bir araya gelerek üzüntülerimizi ve sevinçlerimizi paylaştık. Ölümde ve düğünde biz bir ve beraber oldukça olumsuzluklar bizleri etkileyemez” dedi.

 

ATİŞ’DEN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

 

Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Bornova Erzurum ve Erzurumu Sevenler Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Atiş de “Değerlerimizi korumak, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek misyonu ile faaliyet gösteren derneğimizi daha etkin ve hemşerilerimize daha faydalı hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Derneğimizde Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla yapacağımız etkinlikler ve projeler ile tüm STK’lara örnek hale getireceğiz. Bornova Erzurum ve Erzurumu Sevenler Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Türkiye’de ilk kez ilçe bazında 45 mahallede örgütlenerek mahalle teşkilatlarını oluşturduk. Buradaki maksadımız, bir taraftan her mahalle başkanı kendi mahallesinde sorunları dernek yönetimine ulaştırarak sıkıntıların çözümü konusunda çalışmalar yaparken bir taraftan da üye çalışmaları ile daha geniş kitlelere ulaşarak daha etkin bir yapıya kavuşmak. Bornovamız, İzmirimiz ve Türkiyemiz için daha çok çalışarak daha faydalı olacağız. Biz hemşeri derneğiyiz, dernek olarak kültürümüzü, örf ve adetlerimizi en iyi şekilde tanıtacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bornova Erzurum ve Erzurumu Sevenler Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Atiş, derneğin önceki başkanı Sinan Gültekin’e ve derneğin önceki Genel Sekreteri Yunus Diler’e başarılı çalışmalarından dolayı plaket verdi.

 

Bornova Erzurum ve Erzurumu Sevenler Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu:

 

- Mehmet Atiş (Başkan)

- Abit Eser

- Edip Söğutlu

- Sinan Gültekin

- Yunus Diler

- Güven Emsen

- Levent Koç

- Mine Akkuş

- Resul Tekin

- Mahmut Arı

- Osman Burul

- Mehmet Nasır Aslan

- Sevinç Özer

- Hatice Çam

- Aynur Doğan

- Metin Pırıl

- Addurrahim İpek

- Taner Kılıç

YORUMLAR

  • 0 Yorum