Mehmet Ali Çelebi'den Komando Marşıyla Sözleşmeli Er ve Erbaşlara Selam

SİBEL BİNGÖL/EGEOLAY/Sözleşmeli Erbaş ve Er Derneği (SÖZPER-MALUL-DER) Başkanı Abidin Kocabuğa ve yönetim kurulu İzmir Gaziemir’de gerçekleşen kahvaltı proğramında çeşitli illerden gelen sözleşmeli erler AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ile buluştu.

Mehmet Ali Çelebi'den Komando Marşıyla Sözleşmeli Er ve Erbaşlara Selam
Editör: Ege Olay
13 Şubat 2024 - 13:52
Çelebi: El verir uzanırız mor siyah bulutlara.
Ben Türk Komandosuyum!
Düşmanı çelik pençemle ezerim. 

Program, askerlerin sorunları, talepleri dinlenip sorularına cevap verilerek karışıklı sohbet şeklinde devam etti. 

Erzurum’dan gelen Sözleşmeli Er, Erzurum Yavi’de 1993 yılında PKK’lı teröristlerin televizyonda haberleri seyretme bahanesiyle girdikleri kahvehanede yaylım ateşiyle şehit olan 38 kişinin arasında abisinin (y.14) ve babasının (y.35) sivil şehit olduğunu, annesinin rızasını zorla alıp askerlik görevini sözleşmeli er olarak dağlarda yaptığını fakat şu an işsiz kaldığını belirten şehit evladı ve  şehit kardeşi Sözleşmeli Er; ‘’Bu  mağduriyet bizi çok üzüyor’’ dedi.   

1989 doğumlu Hakkari’de 6 yıl görev yapan, 7 süresi dolan ‘Komutanım’ hitabıyla Mehmet Ali Çelebi’ye KPSS sınavına girdiğini yaş kriterinin sorun olduğunu, görevdeyken okuyamadığını şu an iki üniversite okuduğunu ifade eden Adana’dan gelen Sözleşmeli Er; ‘’mezun olup gerekli sınavlara girsem bile bu defa yaş sınırına takılacağım, şu an işsizim. Başvurduğumuz özel sektör iş görüşmelerinde ‘TSK’dan neden ayrıldınız?’ sorularına ‘görev süremiz bitti’ cevabımıza inanmıyorlar. ‘Başvurunuzu yapın, sizi ararız’ diyip aramıyorlar. Tek umudumuz bakanlığın bizi bir yerlere yerleştirmesi’’ dedi.  

Mersin’den gelen sözleşmesi biten Er ise, ‘’sözleşme yapıldığı zaman bize devlet dairesinde işe yerleştirileceğimiz söylendi ve şu an memuriyet için atama bekliyoruz. Göreve başladığımda 25 yaşındaydım, şuan yaşım 33. Burada gördüğünüz arkadaşlarımın birçok yetenekleri var. Birçok görevde çalışabiliriz. Zabıta, şoförlük vb. gibi işlerde de çalışabiliriz. İşsiz kalınca aile sorunlarının olduğunu vurgulayıp atamalar konusunda umutla beklediklerini söyledi.

“Bizim bir itibarımız kalmadı” diyen sözleşmeli erlere  Mehmet Ali Çelebi, ‘’ Sizin bu milletin gönlünde yeriniz Kahramanlar olarak devam ediyor. Kanun zaten var. Yönetmelik çıkarıldı. Geriye kalan bakanlıklar arasında ki koordinasyon. İnşallah gerekli görüşmeleri hızlandıracağız” dedi. 

Sayın Hulusi Akar’ın da konuyla ilgilendiğini en yakın zamanda çözüm getirileceğini ve seçimle ilgili de olmadığını sadece diplomatik yazışmalar, takipler ve düzenlemelerle ilgili olduğunu, birçok bakanlıkla alakalı olduğunu ve Cumhurbaşkanımızın da konudan haberdar olduğunu; görevde olan sözleşmeli Uzman Çavuş, Er ve Erbaşların ve atama bekleyen sözleşme süresi biten uzman, er ve erbaşların sorunlarının giderilmesi için çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Sözleşmeli Erbaş ve Er Derneği (SÖZPER-MALUL-DER) Başkanı Abidin Kocabuğa, madde madde sözleşmeli erlerin sorunlarını dile getirip Mehmet Ali Çelebi ile itişare edildi. Proğrama katılan sözleşmeli erlerin sorularına cevap verildi. Abidin Kocabuğa, Mehmet Ali Çelebi’nin 2019’dan beri sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve İzmir’de gerçekleştirilen kahvaltı proğramlarına teşriflerinden dolayı da mutlu olduklarını  teşekkürlerini ve saygılarını sundu.   

Proğrama sosyal hesaplarından katılan 6 bin kadar görevi başında sözleşmeli er ve erbaşlara ve görevi başında ki bütün Mehmedciklerimize, Mehmet Ali Çelebi; “ Allah sizi korusun“ diyip selam göndererek hep bir ağızdan okunan komando andıyla proğram son buldu.

Mehmet Ali Çelebi, sözleşmeli erlerin ziyaretini sosyal medya hesaplarında paylaştı. Çelebi, paylaşımlarında Sözleşmeli Erbaş ve Er Derneği (SÖZPER-MALUL-DER) Başkanı Abidin Kocabuğa ve heyeti ile İzmir Gaziermir’ de farklı illerden gelen sözleşmeli erlerle buluştuklarını konuyla ilgili gerekli çalışmalarının devam edeceğini belirtti.
Çelebi, “memuriyete geçiş konusuyla ilgili kararlı desteğimizi ifade ettik.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum