Reklam

Meclis üyesinin darp edilmesine AK Partili Başkan Yüksel'den sert çıkış

EGEOLAY/AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Yüksel, meclis üyesi Hanifi Can’ın belediye işçisi tarafından darp edilmesi ile ilgili basın açıklaması yaparak, Belediye yönetimini eleştirdi.

Meclis üyesinin darp edilmesine AK Partili Başkan Yüksel'den sert çıkış
Editör: Ege Olay
07 Ağustos 2020 - 13:42
Temmuz ayı meclis toplantısında faaliyet raporuna red verilmesinden sonra Menemen’in üzerine karabulutlar çöktüğünü dile getiren Başkan Yüksel, ‘’Faaliyet raporuna red oyu veren 16 Meclis üyesinden CHP’li Meclis Üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Koray Atasoy nerede şimdi? Meclis dışında. Meclis dışında nasıl kaldığını bilmeyenimiz yoktur sanırım. 16 meclis üyesinden CHP’li Avukat Deniz Karakurt’aahlaka izana sığmayacak şekilde sahte hesaplardan ders verilmeye çalışılmadı mı? Ve sonrasında Hanifi Can. Bunlar bir tesadüf olamaz.’’ dedi. 31 Mart seçimlerinden sonra bu belediye yönetiminin organize bir şekilde çeşitli konularda teşkilatlandığını, bunları da yaşama geçirirken önlerine çıkacak her türlü engeli her türlü baskı, tehdit ve şiddetle yok etmeye çalıştığını ifade eden Başkan Yüksel, ‘’Bu olayın arkasındakiler mutlaka çıkacaktır. Konu yargıya intikal etmiştir. Biz de takipçisi olacağız’’ dedi.

                                      

Menemen Belediyesi Meclis Toplantısı sonrası AK Partili Meclis Üyesi Hanifi Can belediye çalışanı tarafından darp edildi. Can,saldırganlardan şikayetçi olup ve  darp raporu alırken, Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Yüksel konu ile ilgili, ilçe başkanlığında basın açıklaması yaptı. 31 Mart 2019 seçimleri sonrasında Millet İttifakı paydaşı olan CHP, İYİ Parti ve dışarında da HDP’nin desteği ile CHP’li Belediye Başkanı Sayın Serdar Aksoy’un Belediye Başkanı seçildiğini ifade eden Başkan Yüksel sözlerini şu şekilde sürdürdü, ‘’O günden bugüne Cumhur İttifakı kanadı olarak AK Partili ve MHP Meclis Üyelerimiz, Menemenimizin hayrına ne yapılacaksa hepsinde destek olduk. Fakat zaman içerisinde gördük ki Menemen Belediyesi yönetimi yanlış yolda. Meclis toplantılarında, Meclis Grup Başkanvekilimiz ve Meclis Sözcümüz aracılığı ile çeşitli uyarılar yapmamıza rağmen, iyi niyetli yaklaşımlarımızı görmezlikten gelerek bildiklerini okudular. İlçemizde ve İzmir’de bulunan medya kuruluşlarında da gündeme getirilen usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarına seyirci kalmayarak, bizler de bu konularda gerekli araştırmamızı yapıp, bu konuları zaman dilimi içerisinde yargıya taşıdık.Menemen Belediye Başkanı Aksoy, Mecliste, Meclis Üyelerine karşı tavrı ve tarzıyla dikkatleri üzerine çekerek, yarattığı kaostan beslendiğini gördük. Bunlar yanlış ve bir Meclisi yöneten Başkana yakışmayacak davranışlar.’’

 

CHP üst yönetimi, ötekileştirme nasıl oluyor, gelsinler, Menemen’de baksınlar

 

Belediye Başkanın bulunduğu makamdan dolayı keyfi davranışta bulunamayacağını ifade eden AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Yüksel, ‘’Kaldı ki Belediye Başkanı eskilerin deyimi ileo şehrin en güvenilir insanı olmak zorundadır. O özelliği olmasa bile, görevi süresince bu özelliğini davranışlarına, hizmetlerine ve ilişkilerine adapte etmek zorundadır. Bu tür bir duyarlılık göstermesi, ilçemizin hayrınadır. CHP sürekli ötekileştirmekten söz ediyor ya, lütfen CHP’nin üst düzey yöneticileri bir gelsinler de baksınlar ötekileştirmek nasıl oluyor, nerede başlıyor, nerede bitiyor?Bir görsünler de ondan sonra başkanlarına laf etsinler.’’ dedi.

 

Temmuz’dan sonra Menemenimizin üzerine karabulutlar çöktü

 

Temmuz ayı Meclis toplantısından sonra ard arda kötü olayların yaşanmasının olağan olmadığının altını çizen Başkan Yüksel, ‘’Hanifi Can AK Parti’nin Menemen Belediye Meclis Üyesidir. Bizim diğer Meclis Üyelerimiz gibi,soy adı gibi Can’ımızdır. Temmuz Olağan Meclis Toplantısında Faaliyet Raporu’na red oyu veren,yani belediye yönetiminin çalışmalarını yetersiz bulan 16 meclis üyesinden biridir. O günden bugüne Menemenimizin üzerine karabulutlar çöktü. 16 Meclis üyesinden CHP’li Meclis Üyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Koray Atasoy nerede şimdi? Meclis dışında. Meclis dışında nasıl kaldığını bilmeyenimiz yoktur sanırım. 16 meclis üyesinden CHP’li Avukat Deniz Karakurt’aahlaka izana sığmayacak şekilde sahte hesaplardan ders verilmeye çalışılmadı mı? Ve sonrasında Hanifi Can. Bunlar bir tesadüf olamaz. Her şey apaçık ortada. Üzülerek hep birlikte bu olumsuzlukların Menemen’imizde yaşamadık mı? Bu konularda anılmaktan utanç duyar hale geldik.’’ dedi.

 

Meclis üyemiz daha önce dile getirmişti…

 

Meclis üyesi Hanifi Can’ın daha önce yaşanabilecek olumsuzlukları dile getirdiğini belirten Başkan Yüksel, ‘’İzmir’de yayın hayatını sürdüren bir televizyon ilçemize gelerek Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri ile yaptığı canlı yayında Meclis Üyemiz Hanizifi Can, ‘’Bir daha ki Meclis toplantısında güvenlik güçleri ile mi gideceğiz. Ben hayatımdan endişeliyim’’ demişti. İnanın, biz bile arkadaşımızın ‘Acaba biraz abartıyor mu?’ diye düşünmeden edemedik. Ama gördük ki dünden, Hanifi Can arkadaşımız bugünün olacaklarını görmüş ve anlatmış. Bu da gösteriyor ki 31 Mart seçimlerinden sonra bu belediye yönetimi, organize bir şekilde çeşitli konularda teşkilatlanmışlar ve bunları da yaşama geçirirken önlerine çıkacak her türlü engeli, her türlü baskı, tehdit ve şiddeti yok ederek devlet içinde devlet oluşturmaya kalkmışlar. Kim onlara karşı çıkarsa, kim eleştirirse; kim oldukları fark etmiyor kadın, genç, yaşlı;kendi partilerinden, farklı partilerden hiç fark etmiyor. Kendilerine biat etmeyenleri düşman ilan ediliyor. Önce baskı. Baktılar olmadı tehdit. Daha da olmadı şiddetle hizaya getirmeye çalışıyorlar. Burası dağ başı değil. Bu olaya sebep olanlar ve olayın arkasında olanlar da ortaya mutlaka çıkacaktır. Konuya yargıya intikal etmiştir. Biz de takipçisi olacağız.’’ dedi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum