Matbaa Sektöründe Değişime Ayak Uyduran Kazanıyor

EGEOLAY/Gelişen teknolojiyle birlikte iş yaşamında daha çok kullanılmaya dijital evraklar ve online işlemler, baskılı materyallerin daha az kullanılmasına ve matbaaların da iş potansiyelinin azalmasına neden oldu.

Matbaa Sektöründe Değişime Ayak Uyduran Kazanıyor
Editör: Ege Olay
20 Kasım 2021 - 14:40

İzmir Gıda Çarşısı'nda hizmet veren Taşgın Ofset'in Genel Müdürü Sevgi Taşgın, iş yaşamında artan dijitalleşmeyle birlikte online dosya transferlerinin arttığını, fatura, dosya, antetli kağıt, zarf ve diğer kurumsal kimliğe ilişkin baskılı materyallerin kullanımının azaldığını söyledi.

Her sektörde olduğu gibi matbaacılık sektöründe de dijital dönüşüm konusunda yatırım yapanların rekabet gücünün arttığını dile getiren Sevgi Taşgın, “Gelişim ve değişim çağı içindeyiz. Artık müşterilerin talepleri ve iş yapma koşulları değişti. Taşgın Ofset bünyesinde grafik tasarım, kartvizit, fatura, dosya, zarf gibi kurumsal kimlik malzemeleri, matbu evrak, dijital çözümler, promosyon, bayrak, etiket , katalog, afiş baskı konusunda hizmet veriyoruz. Ayrıca kendi çözüm ortağımız olan matbaalarda ofset baskı konusunda etkin çözümler üretiyoruz. Müşterilerimizle yıllardır güvene dayalı ilişkilerimiz var. Elektrik, elektronik, tesisat, ısıtma soğutma, sanayi, sağlık gibi pekçok farklı alanda hizmet veren firmalarla çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

HERKES MASABAŞI İŞ İSTİYOR

Sektörde yaşanan bir diğer sıkıntının çalışan açığı bulunmasına rağmen gençlerin bu mesleği tercih etmemeleri olduğunu kaydeden Sevgi Taşgın, “Artık gençlerin çoğu masabaşı kolayca para kazanabileceği iş istiyor. Halbuki hayat böyle değil. Her sektörden insana ihtiyaç var. Özellikle nitelikli teknik eleman bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Eskiden usta çırak ilişkisi vardı. Şimdi alttan yetişen gençler olmadığı için bu zincir bozuldu. Burada başta teknik eğitim veren kurumların eğitim kalitesinin artırılması ve velilerin de çocuklarını daha farklı mesleklere yönlendirmeleri ve teşvik etmeleri gerekiyor. İş yaşamında herkes üniversite mezunu ve yönetici olamaz. Nitelikli ara elemanlar da iyi paralar kazanıyor ve başarılı işlere imza atıyor” dedi.

3 KUŞAKTIR EMEK VERİYORUZ

3 kuşaktır matbaacılık sektöründe olduklarını ifade eden Taşgın Ofset'in kurucusu Mestan Ali Taşgın küçük yaşlardan beri matbaa işlerine emek verdiğini vurguladı.

Mestan Ali Taşgın, şunları söyledi: “Bir akrabam sayesinde heniz 11-12 yaşlarındayken Kütahya Gediz'de bir matbaada çalışmaya başladım. Yıllarca o dönemin makineleriyle el ile dizgi yaptım. Farklı matbaalarda çalışarak deneyim kazandım. Bir süre sonra İzmir'e gelerek burada Ofset matbaa teknolojisiyle tanıştım. Bu alanda kendimi geliştirdim. Yıllarca para biriktirerek yaptığım evimi satarak küçüklükten beri hayalim olan ilk matbaa makinemi aldım. 1992 yılından beri Taşgın Ofset olarak hizmet veriyoruz. Dijital olarak istenen miktarda ve hızlı bir şekilde müşterilerin taleplerine cevap verebiliyoruz. Sektörde 30 yılı geride bıraktık. Ben artık emekli oldum, işleri artık kızım Sevgi ve torunum Umut başarıyla yürütüyor”

Taşgın Ofset 3'üncü kuşak temsilcisi Umut Köse'de grafik tasarım konusunda müşterilere yönelik hızlı ve yaratıcı çözümler sunduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum