Marmarisli çocuklar çevre kirliliğine el koydu

EGEOLAY/Marmarisli çocuklar, önce sosyal medyada örgütlendi sonra Marmaris Belediyesi’nin verdiği destekle çevre temizliği yaptı.

Marmarisli çocuklar çevre kirliliğine el koydu
Editör: Ege Olay
03 Eylül 2019 - 09:45
Marmaris Belediyesinden verilen bilgiye göre; Sosyal medyada ‘Temiz bir Marmaris için Ben de varım.” başlığı altında bir araya gelen Marmarisli  çocuklar, Marmaris Belediyesi’nin de destek verdiği etkinlikte büyüklerin attığı çöpleri toplayarak,  “Geleceğimizi kirletmeyin!” mesajı verdi.



Etkinliğe katılan çocuklar ve aileleri, Beldibi Beldesi Mahallesinde çevre temizliği çalışması yaptı. Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Suzan Zift ve ekibinin de destek verdiği temizlik çalışmasında, yaklaşık 15 torba çöp topladı.



Okullar bölgesi olarak bilinen Beldibi’nde yol kenarı, ağaçlık alanlar, bina etrafı gibi alanlara atılan çöpleri toplayan yaşları 5 - 15 arasında değişen çocuklar, etkinlik sonrası verdikleri mesajda; “En büyük temizlik kirletmemektir. Biz bu çöpleri toplamasaydık daha da kötü olurdu. Belki orman yangını bile çıkardı. Biz buradan büyüklere bir kez daha sesleniyoruz, bizim geleceğimiz için çevreyi temiz tutsunlar. Doğamızı koruyalım.” dediler.



MARMARİS HALKINA AÇIK DAVET “HER AY BU TEMİZLİĞİ YAPALIM”



Etkinliğin öncüsü Öğretmen Pelin Özçelik, ‘Ben de varım Marmaris’ isimli sosyal medya sayfası üzerinden etkinliği yaptıklarına dikkat çekerek; ”En başta belediyede çalışan temizlik işçilerinin işlerinin ne kadar zor olduğunu anladık. Sonrasında da, çevremizin nasıl da acımasızca kirletildiğini. Ayda bir bu etkinliği yapmayı planlıyoruz. Tüm halkımızı yanımızda görmek isteriz.” dedi.



BAŞKAN OKTAY “DÜNYA BİZE ÇOCUKLARIMIZIN EMANETİ “



Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da etkinlik sonrası verdiği mesajda; “Hepimizin bildiği bir laf vardır, dünya bize miras değil çocuklarımızın emaneti diye. Biz de bu anlayıştan hareket ederek Marmaris’i temiz tutmaya çaba gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız çocuklarımıza temiz bir gelecek, kirlenmemiş deniz, pisletilmemiş doğa, yanmamış ormanlar bırakmak için çok daha fazla dikkatli olmaları. Çevreyi kirletmemek için azami gayret göstermeleri” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum