Marmaris'te yangına karşı su bidonu geleneğine devam

EGEOLAY/Marmaris Belediyesi vatandaşla el ele verdi, geçmişte Turunç mahallesi Belediye iken, dönemin Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan tarafından uygulanan; Ormanlık Yol kenarlarına Dolu Su Bidonları Koyma uygulamasını yeniden hayata geçirerek, olası yangınlara karşı tedbir aldı.

Marmaris'te yangına karşı su bidonu geleneğine devam
Editör: Ege Olay
30 Temmuz 2019 - 11:32
Marmaris Belediyesinden verilen bilgiye göre;  İçmeler - Turunç Beldesi mahalleleri  arasındaki 10 kilometrelik  karayolu kenarlarına  su dolu bidonlar yerleştirildi. 



Yaz mevsiminin gelmesiyle artan orman yangını riskine karşı; olası bir yangın başlangıcı anında,  yangının büyümeden önlenmesi düşüncesinden yola çıkan vatandaşlar Ali Demirtaş, Dursun Bayri ve Süleyman Bayri ‘ye Marmaris Belediyesi de destek verdi.  “Bir bidon su, büyük bir orman yangınını önleyebilir.” düşüncesiyle yapılan işbirliğiyle, Kızılçam ağaçlarıyla çevrili İçmeler ile Turunç arasındaki 10 kilometrelik yola kısa aralıklarla 70 adet su dolu bidon bırakıldı.



Marmaris Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakan Köksal, orman yangınlarının yaz mevsiminin en büyük acı olaylarından biri olduğunu belirterek, “Herhangi bir yerde orman yangını çıksa hepimizin yüreği yanıyor. Dileğimiz hiçbir zaman yangın yaşanmaması. Ancak olası bir yangında küçük bir alevi söndürerek yangının büyümesini engelleyebiliriz. Esnafımızın bu yöndeki fikrine biz de belediye olarak destek verdik. İçi su ile doldurulan 20 litrelik bidonları 10 kilometrelik yola 50’şer metre mesafeyle yerleştirdik. Başka bölgelerde de aynı uygulamayı hayata geçireceğiz.



Esnafla birlikte zabıta ekiplerinin de her gün bidonları kontrol ettiğini, boşalanları yenileriyle değiştirdiğini ya da su takviyesi yaptığını söyleyen Köksal, “Bu bidonların üzerinde ‘yangın için’ yazmasına rağmen bulaşık, araç ve el yıkamak için kullananlar oluyor. Onlardan ricamız bu bidonlardaki suları kullanmamaları. Unutulmasın ki çıkabilecek bir yangına karşı müdahalede bu bidonların önemi çok büyük. Ayrıca bir diğer ricamız da araçlarından yola özellikle de sigara izmariti, cam şişe gibi yangına neden olabilecek çöpleri atmamaları. Bu ormanlar hepimizin ortak değeri. Korumak için de hepimize büyük görevler düşüyor.” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum