Marmaris Belediyeciliği bilen bir Kaymakam'la yönetilecek!

EGEOLAY/Batman Vali Yardımcısı ve Kayyum olarak atandığı Batman Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ertuğ Şevket Aksoy, İçişleri Bakanlığı tarafından resmi gazetede yayımlanan son kararnameyle, emekli olan Kaymakam Celalettin Yüksel’in yerine atandığı, Muğla’nın Marmaris ilçesi Kaymakamlığı görevine başladı.

Marmaris Belediyeciliği bilen bir Kaymakam'la yönetilecek!
Editör: Ege Olay
14 Eylül 2019 - 13:50
Dün Kaymakamlık makamında görüştüğümüz Kaymakam Aksoy; Marmaris’te göreve başladığı ilk 5 gün sonunda olağandışı bir şey yaşanmadığına dikkat çekerek; ”Marmaris belki de dünyanın en güzel yeri. 30 Yıl önce Muğla Valiliği, kaymakam adayı olarak göreve başladığım ilk yer olmuştu. Ve ben şimdi yeniden Muğla’da Marmaris’te görev yapıyorum.  Son 2.5 Yıldır Batman’da Vali yardımcılığının yanı sıra Belediye Başkanı olarak ta görev yaptım. Yani yerel yönetimler konusunda da oldukça deneyimliyim. Marmaris’te başta belediye olmak üzere, diğer meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarıyla ve sokakta vatandaşlarla iç içe işbirliği içerisinde, sorumluluğumuz neyi gerektiriyorsa yerine getireceğiz. Kamu hizmeti vatandaş için vardır ve en hızlı şekilde yerine getirilmek zorundadır.” dedi.



Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy Kimdir?

Aslen İzmirli olan ve 1964 yılında Mersin'in Gülnar ilçesinde doğan Ertuğ Şevket Aksoy ilk, orta ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı.



1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra askerlik hizmeti sonrası, 1989 yılında Muğla Valiliği’nde Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.

Sonrasında sırasıyla  Bilecik - Yenipazar, Van - Gürpınar Kaymakamlığı, Bingöl Vali Yardımcılığı, Trabzon - Arsin Kaymakamlığı ve Aksaray Hukuk İşleri Müdürlüğü görevinde bulundu.



2006 yılında Uşak Vali Yardımcılığı görevine atanan Kaymakam Aksoy;  5 yıl görev yaptıktan sonra 2011 yılında Karabük Vali Yardımcılığı görevine atandı. 2013 Temmuz ayı Kaymakamlar ve Vali Yardımcıları Kararnamesiyle Batman’a Vali Yardımcısı olarak atanan Kaymakam Aksoy, Eylül 2016 da görevden alınan Batman merkez Belediye Başkanının yerine Kayyım atanarak, Vali yardımcılığının yanı sıra Belediye Başkanı olarak ta görev yaptı.



İçişleri Bakanlığının 2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile  Marmaris’e Kaymakam olarak atanan ve 9 Eylül Pazartesi günü yeni görevine başlayan Ertuğ Şevket Aksoy, evli ve 2 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce, Almanca ve Rusça bilmektedir.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum