Reklam

Madımak'ın acısı dinmedi

EGEOLAY/27 yıl önce Sivas Madımak Otelde katledilen 33 yazar ve şair, Cumhuriyet Halk Partisi Balçova İlçe Örgütü tarafından etkinlik ile anıldı.

Madımak'ın acısı dinmedi
Editör: Ege Olay
02 Temmuz 2020 - 12:39
Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için gittikleri Sivas’ta laiklik karşıtları tarafından kaldıkları otelde diri diri yakılan 33 aydın, CHP Balçova İlçe Örgütü tarafından İnciraltı Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinlik ile anıldı. Anma etkinliğine CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, partililer ve vatandaşların katıldı. Etkinliğe katılanlar denize kırmızı güller bırakarak Sivas’ta hayatını kaybeden 33 Aydını andı.

 

Anma etkinliğinde bir konuşma yapan CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın “Bundan 27 yıl önce gözü dönmüş caniler memleketin orta yerinde 33 canı diri diri yakarak katlettiler. Adalet beklerken her sene biraz daha kapandı kapılar yüzümüze. Madımak oteli hala yanıyor, dostlarımızın çığlıkları hala kulaklarımızda çınlıyor. Sivas katliamı aydınlığa, demokrasiye, kardeşliğe yapılan bir saldırıydı. Ama biz barış, kardeşlik ve özgürlük hedefimize birlikte ulaşacağız. Hak, hukuk adalet arayışımıza sonuna kadar devam edeceğiz. Yitirdiğimiz canların önünde saygıyla eğiliyoruz” diye konuştu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum