Libya'da Görevleri Sırasında Mobbing Mağduru 56 Uzman Çavuş, Beraat Etti!

SİBEL BİNGÖL/EGEOLAY-Libya’da görev yaparken üstlerini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e şikâyet ettikleri için sözleşmeleri iptal edilip, 3 Aralık 2021’de görevlerinden azledilen 56 uzman çavuş, yargılandıkları davanın son duruşmasında beraat etti.

Libya'da Görevleri Sırasında Mobbing Mağduru 56 Uzman Çavuş, Beraat Etti!
Editör: Ege Olay
07 Aralık 2023 - 22:29
-56 Uzman Çavuş, Libya’da ne yaşamıştı? 
 
Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, 
Libya’da görevleri sırasında bir takım bezdirici tavıra maruz kaldıklarını yani kendilerine MOBBİNG- uygulandığını iddia ettikleri üstleri hakkında 21 Kasım 2021’de 56 uzman çavuş, CİMER'e şikayet dilekçesiyle başvuru yapınca önce Türkiye'ye gönderildi, ardından sözleşmeleri 3 Aralık 2021 tarihinde 3269 sayılı kanunun 12. maddesi uyarınca "kendisinden istifade edilemez” gerekçesiyle feshedildi.
Sözleşmelerine son verilmesinin nedeni de “usulsüz başvuru” olarak izah edilmişti. Yani askeri hiyerarşiyi aştıkları ileri sürüldü. 56 Uzman Çavuş,  2 yıl süren davayı bugün kazandı ve görevleri başına tekrar dönme kararı verildi.” Dedi.
 
İki yıl süren davanın son duruşmasında suç unsuru oluşmadığı ve suç kastı bulunmadığı gerekçeleriyle 56 uzman çavuş hakkında beraat kararı verildiğini belirten Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, Kahramanların mesleğine geri dönmesi hukuka olan güvenimizi tazeledi.
Bu sözleşme yönteminin, amire keyfi karar verme yetkisinin biran önce sonlandırılması gereklidir.” İfadelerinde bulundu. 
 
Uzun zamandır bütün sosyal medya ortamlarında ulusal ve yerel medyada uzman çavuşların sözleşmeli görev yapmasını ve kadro isteklerini  “ Vatan Savunmasının Sözleşmesi Olmaz” sözleriyle duyurmaya çalışan Başkan Ali Tilkici’ye uzman çavuşların özlük haklarıyla ilgili bir gelişme var mı? Diye sorduk. “ Henüz bir gelişme yok” dedi. 
 
Başkan Ali Tilkici her fırsatta Instagram hesabından canlı yayın yaparak katılım sağlayan uzman çavuşların her sorusuna cevap verip ve sorunlarına çözüm sunuyor. 
 
Uzman Çavuşların milyonu aşan x hesaplarındaki mesajlarına bir göz gezdirince istedikleri özlük haklarını kendi mesajlarıyla fotoğraflayarak habere iliştiriyoruz. 

YORUMLAR

  • 4 Yorum
  • Muharrem yıldız
    7 ay önce
    KADRO suz görevine devam eden bu yiğitlerde nasıl bir Vatan aşkı var ki karda kışta -30'larda bu dağlarda sevdiklerinden uzak, vatanî görevini yerine getiriyorlar; bu fedakârlık, onların gelecek kaygısını gidermek için bir sebep değil mi?
  • Mustafa Bozça
    7 ay önce
    Uzmanlar Federasyonu Yönetimi olarak Ege olay Gazetesi'ne teşekür ederiz
  • Ibrahim akduman
    7 ay önce
    Iyiki varsın uzmanlar federasyonu iyiki varsın sayın federasyon başkanı ali tilkici başkanım sagolun 56 yiğit evladımızı tekrar hayata silahlı kuvvetlere kazandırdınız
  • DOĞAN1903
    7 ay önce
    Uzman Çavuşlar Vatandır