Kuzey İzmir TEKMER Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

EGEOLAY/İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Yaşar Üniversitesi ve Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş ortaklığında kurulan Kuzey İzmir Teknoloji Merkezi (TEKMER) Yönetim Kurulu Toplantısı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Merkez Yerleşkesinde yapıldı.

Kuzey İzmir TEKMER Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
Editör: Ege Olay
14 Ekim 2021 - 13:53
Rektör Saffet Köse Başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısına Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı ve Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay katıldı. Toplantıda Kuzey İzmir TEKMER’de atılacak adımlar görüşüldü.  Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde yapılacak mimari ve inşaat, iklimlendirme/havalandırma ve elektrik işlerine ait İcra Komitesi tarafından toplanmış teklifler değerin değerlendirildiği yönetim kurulunda ayrıca Teknopark konusunda da olası işbirliği alanları ele alındı.
 Kuzey İzmir TEKMER Yönetim Kurulu Başkanı İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, TEKMER konusunda önemli bir işbirliği örneği sergilediklerini belirtti. Rektör Köse: “Biz Türkiye’de bir ilke imza attık ve bir devlet üniversitesi, bir özel üniversite ve bir yerel yönetimin içinde bulunduğu TEKMER projesini İzmir’imize kazandırdık. Geçtiğimiz günlerde de bildiğiniz üzere Teknopark alanımız için Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası ile yer tahsisi kararımız imzalandı. Bu alan için yedi yıldan bu yana bekliyorduk. Çok şükür şimdi Teknopark için girişimlerimizi de hızlandırıyoruz. Teknoloji alanında atılan adımlar ve farklı aktörlerin iş birlikleri ortaya bir sinerji çıkarıyor. Bu noktada iyi bir girişimcilik eğitiminde, rehberliğin ve sosyal network’ün son derece önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Girişimci kişinin bu anlamda çevre edinerek sosyal sermayesini oluşturması gerekir” dedi. Girişimciliğin ülke kalkınmasında rolüne değinen Prof. Dr. Saffet KÖSE “Girişimci, her şeyden önce geçmişten ders alıp geleceği hayal ederek bugünü planlayabilme yeteneği ve cesaretini sergileyebilen kişidir. Eğer bu ülkeyi geleceğe, yarınlara taşıyacaksak akademik girişimcilerin kendilerinde var olan cesaret ve yeteneği bilgiyle birleştirip, hedef ve hayallerini belirlemelerine ihtiyaç var” ifadelerini kullandı. Toplantıda Kuzey İzmir TEKMER Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yiğitbaşı, TEKMER’de önemli adımların atıldığını ifade etti ve işbirliğinin yakın gelecekte ülke ve bölgeye önemli katkılarının olacağına inandığını söyledi.  Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise İKÇÜ ve Yaşar Üniversitesi ile yakın çalışma içinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Tugay, yerel yönetim olarak bilimsel çalışmalarla iç içe olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve belediye olarak Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nin bir bölümünü bu proje için ayırdıklarını ifade etti.  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum