Kuşadası'nda Gaziler Günü Kutlandı

EGEOLAY /Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 1921 yılında Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesiyle ‘Gazilik’ unvanının verilişinin yıldönümü olan ‘19 Eylül Gaziler Günü’, Kuşadası'nda düzenlenen bir tören ile kutlandı.

Kuşadası'nda Gaziler Günü Kutlandı
Editör: Ege Olay
19 Eylül 2020 - 13:54
Kuşadası’nda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verilişinin 99’uncu yıldönümü törenle kutlandı. Atatürk Meydanı'nda saat 10.30'da başlayan törene; Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Efe Berberoğlu, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kuşadası Başkanı Mehmet Yiğit, idari ve mülki amirler ile diğer protokol üyeleri katıldı. Sosyal mesafe kuralı gözetilerek düzenlenen törende şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla son buldu.





Törenin ardından Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel ve Kuşadası Belediye Başkan Vekili Efe Berberoğlu ile diğer protokol üyeleri, Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum