Kuşadası Belediyesi Bir Kez daha Esnafın Yanında Olduğunu Ortaya Koymuştur

EGEOLAY/Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Belediye Meclisi’nde alınan “esnafa destek” kararı ile ilgili olarak Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e ve belediye yönetimine teşekkür etti. Mehmet Gürbilek “2020 yılında pandemi sebebi ile kepenklerini kapatan ve çok zor bir süreç yaşayan belediye kiracılarımızın 2 milyon 188 bin TL kira borcunu silen belediyemiz, yılın ilk meclisinde yine esnafımız için çok önemli kararlara imza attı. Bu destek paketi kararı ile esnafımız rahat bir nefes aldı” dedi.

Kuşadası Belediyesi Bir Kez daha Esnafın Yanında Olduğunu Ortaya Koymuştur
Editör: Ege Olay
06 Ocak 2021 - 17:00

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, 2021 yılının ilk Kuşadası Belediye Meclisi toplantısının ardından bir açıklama yaptı. Gürbilek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 “Belediye Meclisimizin 2021 yılı ilk toplantısında esnafımızı rahatlatan kararlar alındı.

Belediye Başkanımız Ömer Günel başkanlığında toplanan 2021 yılının ilk belediye meclis toplantısında esnafımız için çok önemli bir destek paketi açıklandı. 2020 yılında pandemi sebebi ile kepenklerini kapatan ve çok zor bir süreç yaşayan belediye kiracılarımızın 2 milyon 188 bin TL kira borcunu silen belediyemiz, yılın ilk meclisinde yine esnafımız için çok önemli kararlara imza attı. 2021 yılı ilk belediye meclisinde, belediye kiracısı olan 175 esnafımızın 2020 yılına ait kira borçları 5 ay sonrasına ertelenerek 4 eşit vadeye yayıldı. Kira borçları 2021 Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarına eşit taksitlerle ödenmek üzere vadelendirildi. 2020 yılına ait kira borçlarından kaynaklı tüm gecikme faizleri de silindi. Esnafımızın borçlarından dolayı başlatılan tüm icra işlemleri ise durduruldu. Destek paketinin 3. kaleminde ise 175 esnafımızın, kiralama dönemlerinin sona erdiği gün itibari ile kira sözleşmeleri 3 ay süre ile bedelsiz olarak uzatıldı.

Bugün meclisimizde alınan bu destek paketi kararı ile esnafımız rahat bir nefes aldı. Dün olduğu gibi bugünde esnafımızın yanında olan Belediye Başkanımız Ömer Günel ve yönetimine esnafımız adına Chp Kuşadası İlçe Başkanı olarak teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum