Koronavirüs Bornovalı Miniklere oyunlarla anlatılıyor

EGEOLAY/Bornova Belediyesi, ‘Maske-Temizlik-Mesafe Haydi Sen De Sobele!’ sloganıyla düzenlenen etkinlik ile miniklere koronavirüsü ve korunma yollarını oyunlarla anlatıyor.

Koronavirüs Bornovalı Miniklere oyunlarla anlatılıyor
Editör: Ege Olay
24 Ekim 2020 - 11:52
Pandemi sürecinde zamanlarının büyük bir bölümünü evlerinde geçirmek zorunda kalan 4-6 yaş arası çocuklar için hazırlanan ve 11 ayrı mahallede yapılacak olan etkinlikler Büyükpark, Serintepe Mahallesi Kandere Parkı ve Mevlana Mahallesi 1722 Sokakta bulunan parkın  içinde gerçekleşti. 

 

Eğlenerek öğrendiler

 

Çocukların eğlenerek bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen organizasyon koronavirüs tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirildi. Gruplar halinde etkinlik alanına alınan  çocukların önce ateşi ölçüldü, ardından maske takmaları sağlandı. Sosyal mesafe kuralına göre yerleştirilen çemberlerin içindeki sandalyelerde çalan müziklerle eğlenen miniklere temizlik, hijyen, sosyal mesafe ve maske kullanımının önemi, yaratıcı drama etkinlikleri ve oyunlarla anlatıldı. 

 

Bornova Belediyesi’nin sosyologları ve çocuk gelişim uzmanları  etkinliğe katılan miniklere virüsün nasıl yayıldığını anlattı, el yıkıma, maske kullanımı, sosyal mesafe gibi korunma yöntemleriyle ilgili bilgiler verdi. Etkinlik sırasında çocuklarını bekleyen anne, babalara da ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı. 

 

3 hafta sürecek

 

Eğlenceli aktivitelerle dopdolu bir gün geçiren çocuklara etkinlik sonunda kek ve süt ikramı yapılırken, satranç takımı ve hijyen kiti hediye edildi. Farklı mahallelerde de 15.00-17.00 saatleri arasında yapılacak olan etkinliğin programı şöyle:

 

 

26 EKİM 2020 Pazartesi:  Doğanlar Mahallesi, Çocuk Parkı 

 

27 EKİM 2020 Salı: Atatürk Mahallesi , Hürriyet Parkı   

 

02  KASIM 2020 Pazartesi: Çamdibi,  Atatürk Parkı 

 

03 KASIM  2020 Salı: Pınarbaşı Mahallesi, Çamlık Parkı 

 

04 KASIM 2020 Çarşamba: Işıkkent Mahallesi, 6079 Sokak BORTAR arkası

 

05 KASIM 2020 Perşembe: Çamkule Mahallesi, Rekreasyon Alanı 

 

06 KASIM 2020  Cuma: Naldöken Mahallesi , Çocuk Parkı 

 

09  KASIM 2020   Pazartesi: Yeşilçam Köyü , Çocuk Parkı