Kordon'da maç keyfi sona eriyor!

EGEOLAY/Süper Lig’in yeni sezonunu için istenen yüksek yayın bedelleri esnafın belini bükerken, maç izlemek isteyen İzmirliler ise hayal kırıklığı yaşıyor.

Kordon'da maç keyfi sona eriyor!
Editör: Ege Olay
24 Ağustos 2019 - 10:34
Süper Lig’in yayın haklarını elinde bulunduran yayıncı kuruluşun bu yıl müşterilerine maç yayını yapan restoran, kafeterya ve kahvehanelerden yüksek fiyat talep etmesi sonrasında işletmeler anlaşmalarını peşi sıra iptal etmeye başladı.
KRİZ KORDON’U VURDU
 Yaşanan bu krizin İzmir’deki başlıca adresi ise lüks restoranların yer aldığı kentin en gözde mekanı Kordonboyu oldu. Yüksek yayın bedellerinin esnafın belini büktüğünü ve maç izlemek isteyen sporseverlerin de iptal edilen sözleşmeler nedeniyle evlerine elleri boş döndüğünü aktaran Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Önceden hemen hemen tüm işletmelerde maç izlenebiliyordu. Ancak bu yüksek fiyatlar nedeniyle yakında maç yayını yapan yer kalmayacak. Fiyatlarda indirim istiyoruz” dedi.

İKİ TARAF DA DERTLİ
Süper Lig’in açılmasıyla birlikte soluğu Kordon’da alan taraftarlar büyük bir hayal kırıklığı ile karşı karşıya kaldı. Eskiden olduğu gibi futbol maçlarını izlemek üzere Kordon’daki lüks restoran ve kafeteryalara giden sporseverler işletmecilerden aldıkları “Yüksek yayın bedelleri nedeniyle anlaşmalarımızı iptal ettik. Artık maçları yayınlamıyoruz” cevapları karşısında adeta şoka uğradı. Yaşanan bu durumun altından büyük bir kriz çıkarken, gelişmeleri Ege Telgraf’a değerlendiren Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ise, hem işletmecileri hem de müşterileri mağdur eden bir çıkmazla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Dernek Başkanı Şanlı, bit süredir devam eden bu krizin altında Süper Lig’in yayın haklarını elinde bulunan kuruluşun restoran, kafeterya, nargile evi, kahvehane gibi işletmelerden istediği fahiş yayın ücretlerinin yattığını dile getirdi.

Bu bedeli nasıl çıkartacağız?
Şanlı, İzmir’de 1’inci sınıf bölge olarak belirlenen Kordonboyu’nda işletmelerden yıllık 58 bin liraya varan tutarlarda sözleşme bedeli talep edildiğini duyurarak, “Bu futbol sezonu başlamadan önce yayıncı kuruluş indirim yapacağı yerde fiyat artışına gitti. Biz işletmeler de bu kuruluşla her yıl masaya oturup sözleşme yeniliyoruz. Ancak karşımızdaki tablo artık altından kalkabileceğimiz gibi değil. Yıllık 58 bin lira nedir? Biz bu parayı nasıl kazanacağız? Zaten asıl doluluk derbi maçlarında oluyor, onların sayısı da yılda onu geçmiyor. Bu bedeli nasıl çıkartacağız? Sezona böldüğümüz zaman maç başına 1500 liraya yakın bir tutar çıkıyor. Bir işletme maç sırasında bu parayı kazanamıyor ki?” sorusunu gündeme taşıdı.

MÜŞTERİ KAÇIYOR!
 İzmirlilerin Kordon’da maç izleyebilmek için kapı kapı gezmek zorunda kaldıklarını, yayın yapan sınırlı sayıdaki işletmenin ise büyük bir zararla karşı karşıya kaldığını da söyleyen Şanlı, “Mekan sahipleri maç yayını olan günlerde mecburen ya ekstra ücret alıyor ya da menülere ve ürünlerine ilave tutar ekliyor. Biz de ister istemez müşterimize mahcup oluyoruz. 10 liradan fazla ücret istendiğinde haklı olarak tüketiciler de tepki göstermeye başlıyor. Maç ücreti ters tepiyor, müşteri bir daha o mekana gelmek istemiyor. Peki, biz ne yapalım? Eskiden Kordon’da neredeyse her yerde maç yayını varken, şimdi İzmirlilerin gelip futbol müsabakalarını izleyebileceği mekan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bu gidişle onlar da sözleşmelerini iptal edecek ve yakında Kordon’da maç izleme devri de son bulacak. İzmir’de denize karşı maç keyfi adım adım tarih oluyor. Kentin en lüks mekanlarının yer aldığı Kordon esnafı olarak bu durumdan ötürü mağduriyet yaşıyoruz. Fiyatlar düşürülürse biz de bunu müşterilerimize indirim olarak yansıtabileceğiz. Haliyle bir şey yiyip içmeye gelen müşterilerimize daha ucuz fiyatlarla hizmet vereceğiz. Uygulanan bu fiyat politikası acilen değişmeli. İndirime gidilmesi ve fiyatların gözden geçirilmesi şart. İstenen bu rakamlarla maç yayını yapmamız mümkün değil” diye konuştu.(Ege Telgraf)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum