Konak'tan Elazığ'a bir destek daha

EGEOLAY /Konak Belediyesi, Elazığ’ın yaralarını sanatla da saracak.

Konak'tan Elazığ'a bir destek daha
Editör: Ege Olay
31 Ocak 2020 - 13:14
Elazığ için daha önce yardım kampanyası başlatan ve bir tır dolusu malzeme göndermek için harekete geçen Konak Belediyesi, Tiyatro Günleri kapsamında, şubat ayında sahnelenecek oyunların gelirlerini de depremzedelere bağışlamaya karar verdi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Elazığ yalnız değil; onların sesini duyuyor ve destek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

 

 

İki oyunun tüm geliri

 

 

 

Konak Belediyesi Tiyatro Günleri kapsamında, şubat ayında sahnelenecek iki oyun “Elazığ’a Destek Zamanı” çağrısıyla izleyicilerini ağırlayacak. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde 13 Şubat’ta sahnelenecek “Hangisi Karısı?” ile 27 Şubat’ta sahnelenecek “Fyodor Dostoyevski Suç ve Ceza Raskolnikov” adlı oyunlardan elde edilecek tüm gelir, depremzedelerin yaralarının sarılması için Elazığ’a bağışlanacak.

 

 

 

Başkan bölgeye gitmişti

 

 

 

Konak Belediyesi, Elazığ’da yaşanan felaketin ardından hızla harekete geçmiş ve yardım kampanyası başlatmıştı. Başkan Abdül Batur da bölgeye giderek, depremzedelerle bir araya gelmiş ve her türlü desteğe hazır olduklarını bildirmişti.

 

 

 

Bir bağış da engelleri kaldırmak için

 

 

 

Konak Belediyesi Tiyatro Günleri’yle ilk kez yaraları sarmıyor. 30 Ocak’ta Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Memleketin Kısmeti” adlı oyunu izleyen 460 kişiden elde edilen toplam 4 bin 600 TL’lik gelir de Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı’na (EBKOV) bağışlandı. Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve Aziz Nesin’in gözünden Türkiye’nin bugünkü durumuna dair çarpıcı saptamaları yansıtan oyunu Başkan Abdül Batur da izledi.

 

 

 

Sanat her yarayı iyileştirir

 

 

 

Başkan Batur, “Bu oyunumuzun gelirini EBKOV’a bağışlama kararını daha önce almıştık. Sonra Elazığ’da hepimizin yüreğini yakan deprem felaketi meydana geldi. Elazığ için de ‘Birlikte Konak’ dedik ve tüm hemşehrilerimizi Elazığ’a yardıma çağırdık. Tiyatro Günleri’nin şubat gelirini de Elazığlı hemşehrilerimize göndermek istedik. Elazığ yalnız değil; onların sesini duyuyor ve destek için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi. Oyunların biletlerinin sembolik bir fiyatla satıldığına işaret eden Batur, “Biz hem sanatçılarımızı desteklemek hem hemşehrilerimizi tiyatroya çekmek hem de elde edilen gelirle yaşanan bir sıkıntının aşılmasına destek olmak istiyoruz. Tiyatro Günleri’mizin böyle bir misyonu da üstlenmesi bizi mutlu ediyor. Sanat her yarayı iyileştirebilecek bir güce zaten sahip. Biz sadece Konak’ın sahnesinden bunu yansıtmaya çabalıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Biletler fidana dönmüştü

 

 

 

Tiyatro Günleri’yle daha önce de İzmir’de geçtiğimiz ağustos ayında meydana gelen ve 53 saatte 5 bin hektarı aşan ormanlık alanı kül eden yangının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ağaçlandırma kampanyasına destek verilmişti. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde 18 Ekim’de sahnelenen Bavul’u izleyen 494 kişiden ve 8 Kasım’da sahnelenen Memleketin Kısmeti’ni izleyen 462 kişiden elde edilen, toplam 9 bin 560 TL’lik gelir, “İzmir Küllerinden Doğuyor” kampanyasına bağışlanmıştı. Böylece 956 izleyicinin aldığı her bilet, İzmir’de yeşerecek birer fidana dönüşmüştü.

 

 

 

Konak Belediyesi Tiyatro Günleri kapsamında, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, 15 gün arayla bir oyun sahneleniyor ve biletler 10 TL’den satılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum