Konak'ta kurslara kayıtlar başladı

EGEOLAY/Konak Belediyesi'nin çocuklar ve yetişkinler için düzenlediği hobi, el sanatları, spor, kültür, sanat ve yabancı dil kursları için kayıtlar başladı.

Konak'ta kurslara kayıtlar başladı
Editör: Ege Olay
20 Eylül 2022 - 11:24
Konak Belediyesi’nin Konak İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde onlarca farklı branşta ücretsiz açtığı kursların yeni dönem kayıtları başladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü çatısı altında düzenlenen ve her yıl yoğun ilgi gören kurslara kayıtlar kontenjanlarla sınırlı.
 
Dolu dolu bir dönem başlıyor
 
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde yetişkinler ve çocuklar için her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden ilgi çeken kurslar düzenleniyor. Yetişkinler hobi ve el sanatları, meslek edindirme ve spor alanında, çocuklar için de kişisel gelişim alanında düzenlenen kurslar 12 semt merkezinin yanı sıra Toros Sosyal Tesisleri ile İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde verilecek. Yetişkinler için hobi ve el sanatları kursları içinde dikiş, giyim, mefruşat, kırkyama, tel kırma, ahşap boyamaya, amigurimi, Afrika sepet yapımı, doğal taş işleme, takı tasarım, örgü, ev aksesuarları, ebru, pastacılık gibi pek çok ilgi çeken kurs bulunuyor. Yoğun istek üzerine punch nakış ve makrome kursu da bu yıl ilk kez düzenlenecek.
 
Dil kursları düzenleniyor
 
Yetişkinler için hobi kurslarının yanı sıra İngilizce ve İzmir’de yaşayan yabancılar için Türkçe kursu ile okuma-yazma kursu da uzun yıllardır devam eden kurslar arasında yer alıyor. Toros Sosyal Tesisleri içinde bulunan Toros Mutfak’ta ise meraklıları için pastacılık eğitimi bu yıl da verilecek. Pek çok kişinin iş hayatına adım atmasına imkan tanıyan manikür-pedikür, çocuk bakım elemanı ve giyim üretim teknolojisi alanında düzenlenen meslek edindirme kursları ile sağlıklı yaşamak isteyenler için pilates de açılan kurslar arasında yer alıyor.
Öte yandan miniklerin kişisel gelişimini desteklemek için zeka gelişimine büyük katkısı olan akıl ve zeka oyunları, satranç, oyun odası ile diksiyonun kursları düzenleniyor. Küçük yaşta spor alışkanlığı edindirmek amacıyla düzenlenen jimnastik kursunda da minikler geleceğe hazırlanıyor.
 
Kayıtlar 19 Eylül’de başlayacak
 
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde de yetişkinler ve çocuklar için dopdolu bir kültür sanat kurs programı hazırlandı. Resim, fotoğrafçılık, seramik, ahşap yakma, gitar, bale, dans, tiyatro, keman, piyano, Türk Sanat ve Türk Halk Müziği ile çok sesli çocuk korosu ve popüler müzik korosu alanında kurslar verilecek. Kültür sanat kurslarının kayıtları ise 19-28 Eylül tarihleri arasında Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapılacak.
 
Başvuru önceliği Konaklıların
 
Kontenjanların kısıtlı sayıda olduğu kurslara kayıt önceliği Konak İlçesi’nde ikamet eden vatandaşlara tanınacak. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında verilen hobi kurslarının kayıtları semt merkezlerinde, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü çatısı altında açılan kültür sanat kurslarının kayıtları ise Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ne yapılacak. Kurslara kayıt yaptırmak isteyenlerin ikametgah ve nüfus cüzdanı fotokopisini yanında bulundurması gerekiyor.
 
Detaylı bilgi için arayabilirsiniz
 
Semt merkezlerindeki hobi kursları hakkında detaylı bilgi almak için (0232) 4253501 numaralı telefonu, Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde verilecek kültür sanat kursları için (0232) 2242430 numaralı telefonu arayabilirsiniz. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum