Reklam

Konak'ta her bilet bir fidana döndü

EGEOLAY /Konak Belediyesi Tiyatro Günleri kapsamında sahnelenen “Bavul” ve “Memleketin Kısmeti” adlı oyunlar için alınan 10 TL’lik her bilet, İzmir’de kök salacak birer fidana dönüştü.

Konak'ta her bilet bir fidana döndü
Editör: Ege Olay
07 Aralık 2019 - 14:31
Konak Belediyesi, İzmir’de geçtiğimiz ağustos ayında meydana gelen ve 53 saatte 5 bin hektarı aşan ormanlık alanı kül eden yangının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ağaçlandırma kampanyasına Tiyatro Günleri’yle destek oldu. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde 18 Ekim’de sahnelenen Bavul’u izleyen 494 kişiden ve 8 Kasım’da sahnelenen Memleketin Kısmeti’ni izleyen 462 kişiden elde edilen, toplam 9 bin 560 TL’lik gelir, “İzmir Küllerinden Doğuyor” kampanyasına bağışlandı. Böylece 956 izleyicinin 10 TL’ye aldığı her bilet, İzmir’de yeşerecek birer fidan oldu.

 

İki perdelik komedi

 

“Bavul”, çaresiz ve huysuz bir adamın bavulunun havaalanında, yalnız ve meraklı bir kadının bavuluyla karışmasının ardından yaşanan, tuhaf ve komik olayları konu alıyor. İki perdelik bir komedi oyunu olan Bavul’da Bekir Aksoy, Çiçek Dilligil, Yasemin Hadivent ve Mert Asutay gibi usta isimler rol alıyor. Sam Bobrick’in yazdığı oyunu uyarlayan ve yöneten ise Levent Tülek.

 

Aziz Nesin’in anısına

 

İki perdelik bir müzikli güldürü oyunu olan ve Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Memleketin Kısmeti” ise Aziz Nesin’in 100. yılı anısına bir vefa borcu niteliğinde oynandı. Haluk Işık tarafından kaleme alınan ve Aziz Nesin’in gözünden Türkiye’nin bugünkü durumuna dair çarpıcı saptamaları yansıtan oyunu Murat Atak yönetiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum