Konak – Bükreş Köprüsü güçleniyor

EGEOLAY /Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında gerçekleştirilen “Şehir Eşleştirme Hibe Programı” kapsamında, Konak Belediyesi ile Bükreş Sektör 2 Belediyesi arasında yürütülen, “Demokratik Katılım Köprüleri” projesinin işbirliği protokolü imzalandı.

Konak – Bükreş Köprüsü güçleniyor
Editör: Ege Olay
27 Haziran 2019 - 16:31
Romanya’dan gelen 10 kişilik heyeti makamında ağırlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, heyet başkanı ve Bükreş Sektör 2 Belediyesi Proje Birimi Müdürü Bogdan Constantin Mihăilescu ile birlikte protokole imza attı.

 

Projenin imza aşamasına gelmesinin çok sevindirici olduğunu dile getiren Batur, “Türkiye’nin Batı’ya açılan penceresi olan İzmir’de ve İzmir’in kalbi olan Konak’ta bundan sonraki süreçte, Avrupa ve AB’yle ilişkilerimizi uzlaşı içinde götürme noktasında kararlı olduğumuzun bilinmesini isterim” dedi.

 

 

 

“Şiddetsiz iletişim ve Demokrasi”

 

 

 

Protokol kapmasında yapılacak çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çeken Batur, “Bu işbirliği kapsamında yerel yönetimlerde katılımcılık üzerine çalıştaylar düzenlenmesi, demokratik katılım yazılımı oluşturulması şeklinde, yerel yönetimleri daha iyi hizmet notasında getirecek adımların atılması öngörülüyor. Bizim için bu anlamda önemli bir çalışma olacak. Konak Belediyesi olarak, yerinde hizmet anlayışıyla, kültür ve semt merkezleri ile spor okullarında halka birebir çalışmalar yürütmekteyiz. Şiddetsiz iletişim ve Demokrasi konularında gerçekleştirilecek çalışmalar her iki belediye için de önemlidir. Bu protokolün imzalanmasının ardından, birlikte yapacağımız eğitim çalışmaları, personelimiz kanalıyla halka daha iyi hizmet götürülmesini sağlayacaktır. Biz her adımımızı, halka daha iyi bir hizmet için atıyoruz. Whatsapp ve Hemşehri İletişim Merkezi aracılığıyla halkın fikrini alma konusunda yaptığımız çalışmalar var. Yine bu proje kapsamında üretilecek yazılımlar ve ortaya çıkan bilgiler ile hizmetlerimiz daha profesyonel hale gelecektir. Bu işbirliğiyle, şehrimiz Konak ve hemşehrilerimiz adına iyi neticeler alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

 

 

“İletişim ve işbirliği yolları açıldı”

 

 

 

Heyet Başkanı Bogdan Constantin Mihăilescu de konuşmasına Konak Belediyesi’ne gösterdiği misafirperverlik için teşekkür ederek başladı. İkinci Bölge Belediyesi’nin, Bükreş Büyükşehir Belediyesi kapsamında hizmet verdiğine dikkat çeken Mihăilescu, “İletişim ve işbirliği yollarımızı açan bu projenin devam etmesini umuyorum.  Projenin tüm katılımcılara katkıda bulunacağına inanıyorum dedi.

 

 

 

Toplantıda heyet üyelerine bir sunum yapılarak, Konak ve Konak Belediyesi’yle ilgili bilgiler de sunuldu.

 

 

 

Heyete Konak gezisi

 

 

 

Bükreş heyetini ilçede 24 Haziran’dan bugüne ağırlayan Konak Belediyesi, misafirlerine şehrin tarihi ve kültürel yerlerini de gezdirdi. Agora, Kadifekale ve Tarihi Kemeraltı Çarşı’nda incelemelerde bulunan heyet üyeleri, belediyenin semt merkezlerin de ziyaret etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum