Konak Belediyesi STK'larla el ele verdi, projelere hibe desteği yağdı

EGEOLAY/Konak Belediyesi’nin İzmir Folklor, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Bir Hayata Dokun Derneği ve İzmir İş Kadınları Derneği ile imza attığı üç ayrı projeden de müjdeli haber geldi. Konak Belediyesi Meclisinden oybirliği ile geçerek İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne gönderilen projeler, her birine 100’er bin TL olmak üzere toplam 300 bin TL hibe almaya hak kazandı.

Konak Belediyesi STK'larla el ele verdi, projelere hibe desteği yağdı
Editör: Ege Olay
20 Kasım 2020 - 10:52
Konak Belediyesi çatısı altında sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirilen projeler, Konak’a ve Konaklılara hizmet olarak dönmeye devam ediyor. Bugüne dek çeşitli projelerle kadınların iş hayatına katılmasına, özellikle okul öncesi çağlardaki çocukların gelişimine, gençlerin meslek öğrenmesine katkı sağlayan Konak Belediyesi, bir kez daha STK’larla el ele vererek yeni projelerin hayata geçirilmesi için önayak oldu. Son olarak Konak Belediye Meclisinden oybirliği ile geçen, üç ayrı dernekle yapılan üç projeden de güzel haber geldi. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne gönderilerek hibe programına başvurusu yapılan projelerin her birine 100’er bin TL olmak üzere toplamda 300 bin TL hibe desteğine hak kazandı. Konak Belediyesi, İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile “Anadolu Kadınları Konak'ta” projesini, Bir Hayata Dokun Derneği ile “Sıfır Kayıp” projesini, İzmir İş Kadınları Derneği ile de “Birlikte Tasarım Birlikte Üretim” projesini hayata geçirecek.

Örnek olacaklar

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, hibe alan projelerle Konak’ta özelikle kadın ve gençlerin öncü başarılara imza atacağını ve örnek olacağını ifade ederek, “Birlikte Konak anlayışının en güzel örneklerini sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek yaptığımız çalışmalarda hayata geçiriyoruz. ARGE müdürlüğümüzün çatısı altında hazırlanarak geliştirilen bu projeler ile belediyemizin kasasından para çıkmadan güzel işlere imza atıyoruz. Bugün belediye meclisimizden oybirliği ile geçen üç projenin kendi kaynaklarını yaratabildiğini görüyoruz. Bu kaynağın Konaklı kadın ve gençlerin toplum ve iş hayatında yer almaları, sosyal ve kültürel anlamda bir adım öne çıkmaları için kullanılacak olması gurur veriyor. Projelerde büyük emeği olan İzmir Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği,  Bir Hayata Dokun Derneği ve İzmir İş Kadınları Derneği yöneticileri ile sivil toplum gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Kadınları Konak'ta

 Konak Belediyesi’nin İzmir Folklor, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile birlikte hazırladığı “Anadolu Kadınları Konak'ta” projesi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün proje destek çağrı programından 100 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı. Proje ile Türkiye’nin yedi bölgesi,  halkoyunları ve kültürleri ile tanıtılacak. Proje finalinde düzenlenecek halkoyunları gösterisi ve teatral etkinlik Edirne’den Ardahan’a tüm Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini İzmir’de yaşatacak. 

Sıfır Kayıp

 Bir hayata Dokun Derneği ile birlikte hazırlanan “Sıfır Kayıp” projesi de 100 bin TL hibe desteğine hak kazanan projelerden oldu. Madde bağımlılarının topluma entegrasyonu ile ilgili olan proje ile bu gençlerin topluma yeniden kazandırılabilmesi ve gelecekle ilgili planlarını gerçekleştirebilmeleri hedefleniyor. Bu kapsamda eğitim desteği, kişisel gelişim, dijital okuryazarlık, iletişim atölyeleri oluşturulması gibi önemli maddelerin yer aldığı projede denetimli serbestlik yükümlüsü 24 gencin toplumsal yaşama kazandırılarak istihdama katılmaları da hedefleniyor. 

Birlikte Tasarım Birlikte Üretim

100 bin TL hibe desteği almaya hak kazanan bir diğer proje ise İzmir İş kadınları Derneği ile birlikte hazırlanan “Birlikte Tasarım Birlikte Üretim” projesi oldu. Kadınlara mesleki eğitim vererek istihdama katılmalarını amaçlayan proje ile 30 kadına yüzde 30 iş garantisi ile tekstil sektörüne yönelik eğitim verilecek