Konak Belediyesi'nden Nar Taneleri'ne can suyu

EGEOLAY/Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un Narlıdere Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı ve büyük önem verdiği Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Projesi, Konak’ta devam edecek.

Konak Belediyesi'nden Nar Taneleri'ne can suyu
Editör: Ege Olay
02 Eylül 2019 - 22:16
Konak Belediyesi’nin eylül ayı olağan meclis toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda öne çıkan konular arasında, İzmir’de yaşanan orman yangını felaketi, Konak Belediyesi’nin stratejik planı ve engelli çocuklar için alınan sürpriz karar yer aldı.

Mecliste, Başkan Batur’un Narlıdere Belediye Başkanlığı döneminde, Narlıdere Zihinsel Özürlüleri Koruma ve Destekleme Derneği ve İzmir Kalkınma Ajansı’yla (İZKA) birlikte gerçekleştirdiği ‘Nar Taneleri Eko Çiftlik ve Sosyal Yaşam Merkezi Projesi’nin, Konak Engelsiz Yaşam Köyü projesine dahil edilmesi görüşüldü.

“Kendi sahamıza kaydırdık”

Mecliste bir konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Eko Çiftlik projesi Narlıdere’de, İZKA’yla birlikte yaptığımız bir projeydi. İZKA’dan gerekli maddi yardımı aldık. Narlıdere Belediyesi’yle gerekli görüşmeleri yaparak da projeyi kendi sahamıza kaydırdık. Projenin, Konak Belediyesi sınırları içinde yapılması Narlıdere Belediyesi Meclisi tarafından da uygun görüldü. Bu projeyi Eşrefpaşa Hastanesi’nin arkasındaki alanda, protokolünü imzaladığımız ve çalışmalarını geçtiğimiz aylarda başlattığımız ‘Engelsiz Yaşam Köyü’ projemizde devam ettireceğiz” dedi. 

Engelli dostu belediye

Engelsiz Yaşam Köyü için Zihinsel Özürlüleri Yetiştirme ve Koruma Vakfı’yla (İZÖV) geçtiğimiz günlerde bir protokol imzaladığını da hatırlatan Batur, bu proje kapsamında eğitim verilecek ilk binanın restorasyonun bitirildiğini belirtti. Diğer binaların restorasyonuna da hızla başlanacağını söyleyen Batur, “Konak Belediyesi, ‘engelli dostu’ bir belediye olacak. Bu konuda yapılabilecek en iyi çalışmaları hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Felaketin izlerini silme zamanı

Başkan Batur toplantıda, 18 Ağustos’ta Karabağlar’da başlayıp Menderes’e kadar yayılan ve İzmir tarihinin en büyük orman yangını olarak kayıtlara geçen büyük felaketle ilgili üzüntülerini de dile getirdi. Batur, “Yaklaşık 5 bin 200 hektarlık alanda ekolojik dengeyi bozacak şekilde gerçekleşen yangında maalesef çok önemli bir yeşil alanını kaybettik. Yangın alanlarında görev yapan Orman Bölge Müdürlüğü’ne, bu süreçte çalışmalara katkı koyan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na, tüm ilçe belediyelerin belediye başkanlarına ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Böyle bir felaketi birlikte omuz omuza yenmeye çalıştık. Bu felaketin izlerini kısa sürede silmek hepimizin görevi” dedi. 

Stratejik plan meclise sunuldu

Mecliste Konak Belediyesi’nin 2020-2024 stratejik planı da değerlendirilerek meclis üyelerine aktarıldı. Özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarının ön plana çıktığı sunumda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle ortak çalışmalar yürütülerek bütünleşik bir dönüşüm modeli uygulanmasının önemine dikkat çekildi. 2020-2024 yılları arasını kapsayan stratejik plana ilişkin olarak hazırlanan kitapçık da meclis üyelerine dağıtıldı. 

Toros Pazaryeri ekimde tamam

Başkan Batur toplantıda Toros Pazaryeri’yle ilgili soruları yanıtlayarak, projenin bitiş tarihini de açıkladı. Batur, “Toros ve Gültepe’deki inşaatlarımız devam ediyor; biri spor tesisi, diğeri de Toros’ta semt pazarı. Biz yasal olarak gereken her şeyi yapıyoruz. Müteahhitleri işi bitirsinler diye teşvik ediyoruz. Demirin fiyattı arttı, devlet işi böyle bir iş… Piyasaya yansıyan konu bu. Pazaryeri ekim sonunda tamamlanacak. Tamamlanması lazım; artık sona geldik. Güzel bir tesis olmuş. Emeği geçenlerin eline sağlık” dedi.

Konak, SODEM-SEN’e katılacak

Toplantıda, Konak Belediyesi’nin Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına (SODEM-SEN) üye yapılması için gerekli adımların atılmasına da karar verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum