Konak Belediye Meclisinde ödül gururu

EGEOLAY/Konak Belediyesi’nin ekim ayı meclis oturumunda, belediyenin bir ay içerisinde peş peşe kazandığı, ulusal ve uluslararası ölçekte üç büyük ödül damga vurdu. Başkan Batur, Tarihi Kentler Birliği’nden Süreklilik Ödülü, Avrupa Konseyi’nden Avrupa Diploması Ödülü ve Avrupa Birliği’nden Roman Entegrasyon Ödülü’nü alan Konak Belediyesi’nin daha tanınır olmasını sağlayarak ülke sınırları dışında da varlığını hissettirmek hedefinde olduklarını söyledi.

Konak Belediye Meclisinde ödül gururu
Editör: Ege Olay
01 Ekim 2021 - 20:27
Konak Belediye Meclisi ekim ayı ilk oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde düzenlenen toplantıya, Konak Belediyesi’nin bir ay içerisinde ulusal ve uluslararası ölçekte aldığı, birbirinden değerli ve önemli ödüller damga vurdu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediyesi’nin meclis toplantısında bir gurur tablosu oluşturan ödüller hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Batur, “Bu ödülleri bize getiren çalışmalarda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, belediyemizin bu ödülleri almasında ve tanınırlığının sağlanmasında emeği geçen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Amacımız Konak Belediyesi’nin daha tanınır olmasını sağlamak. Belediyemizin ülke sınırları dışında da varlığını hissettirmek” dedi.
 
Ödüller moral ve motivasyon sağladı
 
Konak Belediye Meclisinin divan masasına sıralanan ödüller göz doldururken Başkan Batur, gelen ödülleri tek tek açıklayarak Konak Belediyesi’nin farklı alanlarda kazandığı ödüllerde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Başkan Batur, özellikle Roman vatandaşlara yönelik çalışmalar sebebiyle gelen ödülün önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:
 
“Şu anda masada üç ödülümüz var. Gurur Duyuyoruz. Roman Kültür Merkezimiz Tarihi Kentler Birliği Süreklilik Ödülünü aldı. Yapımında emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, geçmiş dönem belediye başkanımıza ve bugüne gelmesinde emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği Roman Entegrasyon Ödülünü de aldık.  Konak Belediyemiz, Roman vatandaşlara, özellikle de gençlerin istihdamına yönelik yaptığı çalışmalarla AB tarafından Roman Entegrasyon Ödülüne layık görüldü. Bu bizim için önemli. Roman vatandaşlarımızın istihdamına dönük yapılan çalışmalar, Arge Müdürlüğümüz tarafından değerli Meclis Üyelerimiz Ali Yangir ve Nazlı Kurt ile yürütülen çalışmalardı. Yapılan çalışmalarla Avrupa Birliği nezdinden bir ödül kazanmak bize moral verdi ve motivasyon sağladı.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
 
Sırada Avrupa Şeref Ödülü var
 
Başkan Batur, Avrupa’dan gelen ödüller arasında Avrupa Diploması Ödülünün de yer aldığını dile getirdiği konuşmasında yeni hedefin Avrupa Şeref Ödülü’nü Konak’a getirmek olduğunu vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Dün de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu tarafından verilen Avrupa Diploması ödülünü aldık. Belediyemizin diğer kurumlarla, Avrupa’daki belediyelerle ve sivil toplumla yürütülen faaliyetlerin karşılığında verilen bir ödül. Bu ödülün devamlılığı var. 2021’de Konak Belediyesi’yle birlikte Beşiktaş Belediyesi ve Kırklareli Belediyesi Avrupa Diploması Ödülü aldı. Bundan sonra, 2022’de Avrupa Şeref Bayrağı ödülünü almamız gerekiyor. Üçüncü yılın sonunda ise Avrupa Şeref Plaketi var.  Gelecek yıl hedefimiz Avrupa Şeref Bayrağı’nı Konak Belediyesi’ne getirmek. Bu ödülleri bize getiren çalışmalarda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma, belediyemizin bu ödülleri almasında ve tanınırlığının sağlanmasında emeği geçen tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Amacımız Konak Belediyesi’nin daha tanınır olmasını sağlamak. Belediyemizin ülke sınırları dışında da varlığını hissettirmek.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum