Koç'tan izdiham yaratan açıklama

EGEOLAY /CHP Karşıyaka’da Mavi Liste Platformu’nun desteklediği Serdar Koç’un, ilçe başkanlığı adaylık açıklaması, adeta izdihama dönüştü. Koç’a destek vermek isteyen yüzlerce partili, ilçe başkanlığı binasına sığmazken kendisine destek verenlerle yakından ilgilenen Koç, “Hiç bir grup, klik, dar ekip ve kurumun adayı değilim” dedi.

Koç'tan izdiham yaratan açıklama
Editör: Ege Olay
03 Ocak 2020 - 18:38
KONGRE 18 OCAK’TA 

18 Ocak 2020 günü gerçekleşecek ilçe kongresi öncesi ilçe başkanlığına resmen talip olduğunu açıklayan Koç, kendisini yalnız bırakmayan partililere teşekkür etti. Katılımcılara “Değerli yol arkadaşlarım” diye seslenen Koç, şu açıklamayı yaptı: 

“9 Eylül 1923’ten bu yana, Türkiye’nin tam bağımsız ve demokratik bir ülke olması için çalışan ve dünya milletleri arasında hak ettiği onur ve itibarı kazandıran Cumhuriyet Halk Partisi’nin fedakar örgütünü saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 31 Mart yerel seçimleriyle birlikte halkımızın ve örgütümüzün tükenmek üzere olan umutları yeniden yeşerdi. Nüfusumuzun yüzde 67’si ve ekonominin yaklaşık yüzde 70’i Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yönetilmekte ve icraatları göğsümüzü kabartmaktadır. Elbette ki, yerel iktidarın ardından yıllardır hasretini çektiğimiz genel iktidarı sağlamak için, her bir üyemize tarihi sorumluluk düşmektedir. Partimizin iktidarını sağlamak için en önemli ön koşul; parti içi demokrasinin sağlanması ve örgütümüze benimsetilmesidir.”

 

“İLÇE KAPISI HERKESE AÇIK OLACAK”

 

Koç sözlerine şöyle devam etti: “Karşıyaka ilçe başkanlığını; felsefi tartışmaların yapıldığı, etkili ve demokratik muhalefet eylemlerinin organize edildiği, siyaset üretim merkezi haline getirmek için, her üyemizin birikim ve tecrübesine ihtiyacımız olacaktır. Genel iktidara yürürken, partimizin Karşıyaka’nın insan kaynağından yararlanmasını sağlamak, partimize en büyük hizmetimiz olacaktır. Şu ilçe kapısı herkese açık olacaktır. Şahsıma seçim sürecinde yöneltilen bazı haksız eleştirilere cevap vermek istiyorum. Şayet teveccühünüzle ilçe başkanı olarak seçildiğim taktirde, gereken sürede ilçe başkanlığında olacağım. Hiç bir grup, klik, dar ekip ve kurumun adayı değilim. Bu duygu ve düşüncelerle kurumlarımızı yok eden, yok edemediğini talan eden kirli ellere karşı mücadele edecek, ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları bozacak bir gücün, ana bileşenlerinden biri olacak Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na aday olduğumu, partili yoldaşlarıma ve tüm Karşıyakalılara duyuruyor, gelecek nesillere Demokratik Hukuk Devleti’ni miras bırakacağımız işleri başaracağımıza inanıyorum. “

YORUMLAR

  • 0 Yorum