Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama

EGEOLAY/CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'den ortak açıklama
Editör: Ege Olay
08 Nisan 2019 - 11:18
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile  İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İki lider birlikte kameralar karşısına geçti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı için "İstanbul'da sandıktan çıkan sonucu kabul etmeyerek milletin iradesine saygısızlık etmektedir" dedi.

Akşener, "80 ihtilalini yaşamış bir nesiliz. Kenan Evren'i bir seviye daha ileri taşımış bir Erdoğan ile karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. 

Basın toplantısına CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasi ile başlandı:



KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE


Türkiye'nin seçim atmosferinden çıkıp temel sorunlarına eğilmesi lazım.

Seçimlerin yargı denetiminde gerçekleşmesi gerekir. Bu noktada görevli olan yer, Yüksek Seçim Kurulu'dur. YSK, hukuka ve içtihatlara uymak zorundadır.

Seçimler yapıldı itirazlar oldu. Oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazımız olmadı. Hukuk içine olursa yasalar bu kuralı eğer hayata geçirebilrse hiç bir sorunumuz yok zaten. Bakın yasa ne diyor delil ve gerekçe göstermesi alzım. Gerekçesi ve delili olmayan itirazlar incelenemez diyor.

Dün dediler ki 38 ilçede yeniden sayım yapacaz. Bir gariplik var diyerek oyların yeniden sayılmasını istiyor. 'Bir gariplik var' hissiyatı itirazın gerekçesi olabilir mi?

YSK da yasalara kanunlara uyması lazım hakimin tarafsızlığı ve bağımsızlığı önemlidir. YSK'da görev yapan hakimlere seslenmek istiyorum. Sizin tarafsızlığınız ve bağımsızlığınız çok önemlidir.

EKREM İMAMOĞLU İLE BİNALİ YILDIRIM ARASINDAKİ OY FARKI


Kılıçdaroğlu: sandıkların yüzde 92.30 u açıldı. saat 8.54 itibariyle 

15 bin 720 oy farkıyla yine Ekrem İmamoğlu önde

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE


Erdoğan İstanbul'dan çıkan sonuçları kabul etmemekle milletin iradesine ihanet etmiştir

"Erdoğan'a 'muhtar olamaz' denmişti. Bu millet kendisini başbakan yaptı. 'Cumhurbaşkanı olacağım' dedi, bu millet onu da yaptı. Bu sandıktan çıktı. Milli iradeye saygısızlığı bu gazi ve aziz millet affetmez. Sandıkta cezasını vererek affetmez" diyen Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı milletin iradesine saygı duymamakla suçladı.

'80 İHTİLALİNİ YAŞAMIŞ BİR NESİLİZ'


Akşener şöyle devam etti:

"80 ihtilalini yaşamış bir nesiliz. Kenan Evren'i bir seviye daha ileri taşımış bir Erdoğan ile karşı karşıyayız. 'AK Parti kazanana kadar seçim yenilenmesi' ancak Afrika ve Güney Amerika diktatörlüklerinde olur."(Gercekgundem)



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum