Kılıçdaroğlu tepkili: O zaman kaldıralım Türk lirasını, dolar kullanalım!

EGEOLAY/CHP lideri Kılıçdaroğlu, dolar/TL'deki yükseliş sonrası devreye giren 'kur korumalı TL vadeli mevduat desteğiyle' ilgili konuştu. "O zaman kaldıralım Türk lirasını, dolar kullanalım. Oraya doğru gidiyor zaten memleketin hali" tepkisini gösterdi.

Kılıçdaroğlu tepkili: O zaman kaldıralım Türk lirasını, dolar kullanalım!
Editör: Ege Olay
23 Aralık 2021 - 15:41

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşması'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) dört ay üst üste verdiği faiz indirimi kararıyla 18 seviyesini aşan dolar/TL'nin 'kur korumalı TL vadeli mevduat desteğiyle' 12'ye gerilediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Memleketin iyiye gitmediğini biliyoruz. Her birimiz dolara takıldık, 'Ne olacak?' diye. Şu soruyu soralım; bu memleketin TL'si yok muydu? Bu memleketin bir Merkez Bankası yok muydu?" diye konuştu. 
 

'BUNLARI YAPANLAR 'BİZ MİLLİYETÇİYİZ' DİYORLAR'

Türk lirasındaki değer kaybına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Otobandan geçersiniz dolarla, köprüden geçersiniz dolarla, garanti verirsiniz dolarla... Bunları yapanlar 'Biz milliyetçiyiz' diyorlar. Kozan'ın güçlü bir milliyetçilik damarı olduğunu biliyorum. Herkes elini vicdanının üzerine koysun. Her şeyin, yolların, köprülerin dolarla olduğu bir ülkede bunları yapanlar milliyetçi mi? Merak ediyorum" ifadesini kullandı.

'VATANDAŞ NEDEN DÖVİZ OLARAK TUTUYOR TASARRUFUNU'

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşayan her bir ferdin "Dolar ne olacak?", "Dolar yükseldi mahvolduk", "Dolar düştü davul zurna çalalım" şeklinde yorumlar yaptığını belirterek "Türkiye böyle bir durumla hiç karşılamamıştı. Türkiye'deki tasarruf mevduatlarının yüzde 67'si döviz. Vatandaş döviz olarak tutuyor tasarrufunu. 'Neden?' diye sormak zorundayız" dedi. Ardından şunları kaydetti:

"Ne olacak arkadaşlar? Şimdi yeni bir adım daha attılar. Faize dolar garantisi verdiler. O zaman kaldıralım Türk Lirasını,dolar kullanalım. Kuruş yerine cent kullanalım.  Oraya doğru gidiyor zaten memleketin hali."(Gerçekgündem)

YORUMLAR

  • 0 Yorum