Reklam

Kılıçdaroğlu: Sendikanın genel başkanı işçinin alın terini pazarlıyor

EGEOLAY /Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları toplantısı yapılıyor. Toplantı Salıcı ve Kılıçdaroğlu'nun konuşmaları ile başladı.

Kılıçdaroğlu: Sendikanın genel başkanı işçinin alın terini pazarlıyor
Editör: Ege Olay
17 Ağustos 2019 - 12:17
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları toplantısı yapılıyor. 

 

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk konuşmayı TBMM 27. Dönem CHP İstanbul Milletvekili, Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yaptı. Salıcı seçimlerde elde edilen sonuçları aktardı.
Açıklamalarından satır başları şöyle:

 

Farklı düşünebiliriz, farklı kimlikler inançlar olabilir. Ama sonuçta bayrak vatan bizim. Dün bir yerde yaptığım konuşmada adalet vurgusu yaptım. Bu toplumun belleğine adaletin ne kadar değerli bir kavram olduğunu bir devlet için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalıştım. Adaletin olmadığı yerde demokrasi demokrasi olmayan yerde adalet olmaz. Eğer hapishanelerde suçsuz insanlar yatıyorsa gazeteciler hala hapisteyse temel adalet sorunu vardır. Adalet sorununu çözeceğiz. Masum insanlar hapiste. 

 

Getirin adalet reformunu hep birlikte gerçekleştirelim. Yargıtay başkanı söylüyor adalete olan güven yüzde 38 lere düştü. Eğer sade bir vatandaş yargıya güvenmiyorsa orada adalet yoktur. Eğer hakim karar verirken yukarıdakinin avukatına bir sorayım ne düşünüyor derse bu ülkede adalet bitmiştir. Hepimizin görevleri var. Adaleti sağlamak hepimizin ortak görevidir. 
olsun başımızın tacıdır. Ahlaklı insan başımızın tacıdır. Adaleti çöp kovasına koyan insandan ülkeyi sağlıklı yönetmesini bekleyemeyiz. Asıl görevimiz şimdi başlıyor. 

 

Sizler de alacağınız kararlarda, davranışlarınızda ilçemizde ilimizde ittifakı sürdüreceğiz. Son başarılar bir millet ittifakı başarılarıdır. Bir başka gerçek, kimse unutmasın. Bir ülkeyi 17 yıldır tek başına yürüten bir siyasal parti Türkiye'nin hiçbir sorununu çözmemiştir. Tam tersine var olan sorunlara yeni sorunlar eklemiştir. İşsizlik. Eminim hepinize vatandaş geliyor bize iş bulabilir misiniz diye. 

 

Yöneteceksiniz 17 yıl, dünyanın parasını harcayacaksınız ne varsa savuracaksınız Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemeyeceksiniz. Bunu vatandaşa anlatmak zorundasınız. Biz ayrımcılık yapmıyoruz. Ciddi sorunlar var evet ama çözülmüyor. Nasıl çözüleceğini anlatacağız. Hiçbir endişeniz olmasın. Yurt içinde yurt dışında anlatabilirsiniz. CHP Türkiye'nin her sorununu çözer. Bu güveni vereceğiz.

 

Saray'da farklı bir dünya var Türkiye gerçeklerinden farklı bir dünya. Çiftçiye bakalım hayatlarından memnun mu. Esnafa sanayiciye bakın herkes dertli. Ama şunları söyleyeceğiz. İstanbul'da ne yaptıysan ülkenin genelinde bunu yapacaksınız. Umutsuzluk kitabımızda yoktur. Vatandaşa umutsuzluk değil , umutlu ve güzel bir dünya vaat edeceğiz. 5 yılda işsizlikle nasıl mücadele edilir göreceksiniz diyeceğiz. Tüm bunları yapacağız. Dünya bizi anlıyor , anlamayan saraydakiler. 
anlamını bilmiyorlar. Konuyu bileni değil sadık kişiyi getiriyorlar. Sonunda ülke bu halde. TÜRK İŞ genel başkanının işçilerle yaptığı anlaşmayı da konuşmak isterim. 

 

Bir sendikanın genel başkanı işçinin alınterini saraya pazarlarsa ona sendika denmez. Kimse kusura bakmasın. Ne vaat ettiler bilmiyorum. İşçinin alın teri kadar değerli bir şey var mıdır?  Nasıl bir sendikacılık anlayışıdır bu. Ben işçinin hakkını arıyorum, neden alınterine değer verdiğim için. Sendikanın genel başkanı işçinin alınterini pazarlıyor. Batsın sizin sendikanız. 

 

Türkiye içerde ve dışarda ekonomik olarak güç odaklarına teslim edilmiş vaziyette. Bir avuç tefeciye. 17 yılda ödedikleri 170 milyar dolar faiz ödediler. 

 

TANK PALET HATIRLATMASI

Kılıçdaroğlu Sakarya'daki tank palet fabrikasının özelleştirmesini de hatırlatarak, "Katar Ordusu ile yaptığınız sözleşmeyi iptal edin, 50 milyon doları toplayacağım." ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Seni Orta Doğu bataklığına hangi egemen güç soktu?

Türkiye’yi Orta Doğu bataklığına sokmayın dedik. Türkiye tarihini iyi okuyan Orta Doğu’ya niçin bulaşılmaması gerektiğini de bilir. Bunlar tarih de bilmiyor. İyi de battık kardeşim, Osmanlı battı. Devasa bir imparatorluk neden battı? Nasıl oldu da battı? Bunu araştıracaksın, bileceksin ki aynı hataları bir daha yapmayalım. Kalktılar dış politikayı farklı bir alana çektiler. Yurtta barış dünyada barıştan vazgeçtiler, herkesle kavga. Seni Orta Doğu bataklığına hangi egemen güç soktu? Müslümanı Müslümana kırdırdın. Senin günahın çok büyük kardeşim.
SURİYELİLERE DEĞİL İKTİDARA TEPKİ GÖSTERİN"

İktidarın mülteci politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "İzledikleri yanlış politika nedeniyle 3.5 milyon Suriyeli burada. Kabahat Suriyelilerde değil, niye onlara kızıyorsunuz? Suriyelilere değil onu buraya getiren siyasi iktidara tepki göstereceksiniz. Suriye yönetimi ile süratli bir şekilde işbirliği yapılması lazım." diye konuştu.

 

Erdoğan'a galoş tepkisi: Kibir yüzünden toprağına basmıyorsun

O tarlada çiftçi alın teri döküyor. Aşık Veysel’in ne güzel türküsü var; 'Benim sadık yarın kara topraktır' diye. Sen toprağa basmıyorsun, pahalı ayakkabınla basmıyorsun. Beni eleştiriyor, şehit ailesinin evine galoşla giyin diye. Sen burada galoş giydin, ben galoş çizmesi giydim. Bu karıncayla fili karşılaştırmak gibi bir şey. Kibir yüzünden toprağına basamayan bir kişi beni başka yerden yakalamaya çalışıyor. Beni yakalayamazsın kardeşim, ben ülkemin toprağını seviyorum.(Gerekgundem) 




YORUMLAR

  • 0 Yorum