Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşmasında hangi vurgular ön planda olacak?

EGEOLAY/CHP’nin 37. Olağan Kurultayı bugün ve yarın Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde "İktidar kurultayı" başlığı altında gerçekleştirilecek.

Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşmasında hangi vurgular ön planda olacak?
Editör: Ege Olay
25 Temmuz 2020 - 11:27
CHP’nin 37. Olağan Kurultayı bugün ve yarın Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde "İktidar kurultayı" başlığı altında gerçekleştirilecek.

Saat 10.00'da başlayan kurultayda bugün genel başkanlık seçimi yapılacak.

 

CHP’nin Demokrat Parti iktidarı döneminde, 1959’da yaptığı kurultayda kabul edilen “İlk hedefler beyannamesi” benzeri bir manifestonun yayınlanacağı kurultayda, “devlet” anlayışı yeniden tanımlanacak, ceberrut ve baskıcı devlet yerine, sosyal devlete vurgu yapılacak.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında hangi vurgular ön planda olacak?



CHP'li Bülent Kuşoğlu, Halk Tv yayınında "Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında hangi vurgular ön planda olacak?" sorusuna yanıt verdi.

Kuşoğlu şöyle konuştu;

Bugün iktidar vurgusu ön planda olacak, Türkiye'nin sıkıntıları var. Özellikle genel başkanımız 1959'daki ilk hedefler beyannamesine atıfta bulunarak bir beyanname hazırlanmasını istemişti. Şu an öyle bir çalışma yapılıyor. Kendisinin konuşmasında da buna benzer vurgular olacak. Özellikle devletçiliği vurgulamış, yapılması gerekenleri vurgulamıştı bir yazısında.

Türkiye'nin yeni bir anayasaya olduğunu, yeni bir sisteme ihtiyaç olduğunu, sosyal devletin ön plana çıkarılması gerektiğini, yargıda bağımsızlığın ön plana çıkarılması gerektiğini, liyakata önem verilmesini, ekonomide yapısal bir değişikliği bugünkü konuşmasında göreceğiz. (Gerçekgündem)

YORUMLAR

  • 0 Yorum