Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK Başkanı'na: 84 milyonun ahını zaten aldınız, geriye vahı kaldı!

EGEOLAY/CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'e "84 milyonun zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı, daha ne kalsın?" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu'ndan TÜİK Başkanı'na: 84 milyonun ahını zaten aldınız, geriye vahı kaldı!
Editör: Ege Olay
20 Ocak 2022 - 13:26

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı (TÜİK) Sait Erdal Dinçer'in enflasyonu düşük gösterdikleri eleştirileriyle ilgili kullandığı “Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum” ifadesini yorumladı.

Konut Görevlileri Sendikası ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum, ciddi bir çürüme var. Saraydan alınan talimat üzerine enflasyon rakamları açıklanıyor. Bunlar markete, pazara gitmiyorlar mı? Yumurtanın, sütün, zeytinin, yağın fiyatını bilmiyorlar mı? Kaç liradan kaç liraya çıktığını bilmiyorlar mı... 84 milyonun zaten ahını aldınız, geriye vahı kaldı, daha ne kalsın."

'13. CUMHURBAŞKANI, MİLLET İTTİFAKI'NIN CUMHURBAŞKANI OLACAK'

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı konusunda yöneltilen bir soru üzerine ise, "Millet İttifakı adayımızı belirleyecek hiç kimse şundan endişe duymasın, 13. cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı olacak" diye konuştu. (Gerçekgündem)

YORUMLAR

  • 0 Yorum