Kılıçdaroğlu'ndan Parti Meclisi üyelerine 'israf' görevi

EGEOLAY/CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi (PM) Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada PM üyelerine israf ekonomisi ile ilgili önemli bir çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Parti Meclisi üyelerine 'israf' görevi
Editör: Ege Olay
15 Eylül 2019 - 13:18
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi (PM) Toplantısı öncesi yaptığı açıklamada PM üyelerine AKP hükümetinin israf ekonomisi ile ilgili önemli bir çağrıda bulundu.



Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ekonomi ile ilgili bölümü şöyle:

"Pamuk mevsimi. Türkiye pamuk üretiminde sayılı ülkelerden birisi. Cumhuriyetin kuruluşunda en büyük ihracatımız tarımdı. Pamuğun yeri önemliydi. Şimdi pamuk üreticisini cezalandırıyorrlar. Girdi fiyatları artmış vaziyette.

2002 yılında 7 milyon dekar pamuk ekiliyordu. Bugün 5 milyon dekara düştü. Üretici zarar ediyor. İthal eidyoruz. 2003 yılından bu yılında temmuz ayına kadar ithal ettiğimiz pamuğa 21 milyar 468 milyar dolar pamuk ödedik.



O 21 milyar doları bizim pamuk üreticisine verseler ne olurdu? AK Parti'ye oy veren kardeşlerimize seslenmek istiyorum; Neden kendi çiftçimize ödemiyoruz? Adalet mi bu?



Yozgat'ta Mercimek. Dünyada bir numara. Yozgatlılar 'bizi perişan ettiniz' diye AK Partiye oy veriyor.  Hepimizin bilinçlenmesi lazım. Kaynaklar bu ülkenin insanlarına akıtılmalı.

Biz doğalgaz, elektrik fiyatlarını indiriyoruz diyordu. 'Bay Kemal' diyordu. İktidar oldu zam yaptı. 'Bay Kemal duy' demiyor. Vatandaşı kandırıyor devletin en tepesindeki kişi. Türkiye'nin en tepesindeki temsil noktasındaki kişi vatandaşı kandırıyor. Topluma örnek olması gereken kişi. Bakan dese siyaseten der anlarsınız. www.gercekgundem.com 'un toplantıdan derlediği habere göre Kılıçdaroğlu açıklamalarına şöyle devam etti: İcra dairesinde dosyası olmayan vatandaş kalmadı. 1 Ocak ile 29 Ağustos arası vatandaşın bankalara borcu 15 milyar lira arttı, 533 milyar lira oldu.

İcra daireleri tıka basa dolu. Bu mudur adalet? Memleketi yönetmek bu mudur? Vatandaş borç batağında inim inim inliyor kendini yakıyor? Beyler Saray'da saltanat sürüyor. O borçlu olan vatandaş ne alırsa vergi ödüyor.

Tarımda üretemiyor. Gübresi, mazotu pahalı. Fabrikada üretemiyor. Elektriği, doğalgazı. Çalışamıyor. Geniş tanımlı işsizlik 8 milyona ulaştı. Üniversite mezunları işsiz.

Bu iktidar sahiplerinin işsizliğinin ne olduğundan haberi var mı? Hepsinin çocukları işte. Halıları, yeğenler, amcaları dayıları işte.

YAP-İŞLET-DEVRET


Vatandaşlar yatmadığı hastanenin garantisini ödüyor. Dünyanın hangi ülkesinde hastaneye hasta garantisi verilir? Söyle, niye hangi gerekçesiyle verdiniz? Uçmadığı havaalanının garantisini, geçmediği otoyolun köprünün garantisini ödeyecek.



Devlete eğil müteahhide. 82 milyon ödüyorsa sözleşmeleri, garantilerin büyüklüğünü, maliyeti bilmem lazım. Sır bilemezsin. Hangi gerekçeyle? 'Yap işlet devret' modeliyle yapıyoruz. Vatandaşın cebinden para çıkmayacak. 'Sen Onu külahıma anlat.

Devletin tepesindeki kişi vatandaşına doğruları söylemezse devlet yönetiminde kriz vardır. Boşuna demiyoruz devlet yönetilmiyor savruluyor. Devlet borç batağı içinde.

BORÇLANMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


Baktılar borcu bir kişi yönetemiyor. Borçlanma Genel Müdürlüğü kuruldu! Cumhuriyet tarihinde ilk kez. Duyun-u Umumiye vardı. Osmanlının paralarını toplayıp bir şekilde el koyup dışarıya aktarıyorlardı. İsraf ekonomisi Borçlanma Genel Müdürlüğü'nün kurulmasını zorunlu kurdu.

PARTİ MECLİSİ ÜYELERİNE GÖREV


Sizden de istirhamım PM üyeleri olarak israf ekonomisini her yerde anlatacağız. Vatandaştan katrilyonlarca vergi topladılar. Cumhuriyetin kuruluşuna kadar toplanan vergiden daha fazlasını AK Parti iktidarında topladılar. Fabrikaları sattılar. Devletin Telekomu'nu sattılar. Bankalardan kredi aldılar karını götürdüler. Borç bize kaldı. Bu da yetmedi. Devletin arsalarını otellerini sattılar.

Bu da yetmiyor Cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanmasını yaptılar. Nereye gitti bu paralar? Köprünün parasını vatandaş ödüyor. Bedelini torunlarımız ödeyecek. Geleceğimizi borçlandırdılar."(Gerçekgündem)

 










YORUMLAR

  • 0 Yorum