Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Bu sorun böyle çözülür diyorsan oturup konuşalım

EGEOLAY/CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi Toplantısı'nın açılışında yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak " İşsizliği, yoksulluğu çözeceksen oturup konuşalım. Yapay gündemler ayrı gerçek gündemler ayrı." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı: Bu sorun böyle çözülür diyorsan oturup konuşalım
Editör: Ege Olay
12 Ocak 2021 - 13:19

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi Toplantısı'nın açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a açık çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a açık çağrı yapıyorum sen yapay gündemlerle bu sorun çözülür diyorsan otur tartışalım. İşsizliği, yoksulluğu çözeceksen oturup konuşalım. Yapay gündemler ayrı gerçek gündemler ayrı" ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Kısır tartışmaların ülkeye hiçbir şey kazandırmayacağını herkesin çok iyi bilmesi lazım. Beylerin görmediği, bilmediği sorunlarla ilgiliyoruz. Taşeron işçilerin sorunlarını, apartman görevlilerinin sorunlarını dile getiren biziz. Saray iktidarının bize oturup teşekkür etmesi lazım. Türkiye'de derin bir yarılma var. Sarayın gündemi ile halkın gündemi ayrı.

ERDOĞAN'A ÇAĞRI

Erdoğan'a açık çağrı yapıyorum sen yapay gündemlerle bu sorun çözülür diyorsan otur tartışalım. İşsizliği, yoksulluğu çözeceksen oturup konuşalım. Yapay gündemler ayrı gerçek gündemler ayrı.

Bütün milletvekillerinin parti ayrımı yapmaksızın Türkiye'nin sorunlarına kilitlenmeleri gerekir. Bunların yatacak yeri yok, sefaletten de açlıktan da bunlar sorumlular. Bu gerçek gündemi görmeyen iktidar devleti çürütmeye başladı. 18 yılda cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanmasını yaptılar. Bu para nereye gitti? Asıl sorulması gereken soru bu. Bu sorunun cevabını Erdoğan senden bekliyorum. Devleti tek başına yönetiyorsun. İstediğine teşvik verip, istediğinin mal varlığına el koyuyorsun. Ben sana sokaktaki vatandaşın sorduğu soruyu soruyorum. 40 yıldır vergi veriyorum, 40 gün bakamadın bana diyor esnaf! Nereye gitti bu paralar. Otoyol yaptık, havaalanı yaptık. Onları başkaları yaptı. Sen de kefil oldun. Vergi verenlerin torunlarını borçlandırdın. 
 

83 milyonu bir avuç tefeciye mahkum ettiler. Para faizcilere gitti. 18 yıldır ekonomiyi faiz ve döviz ekseninde yönetiyorlar. 5'li çete dünyanın en büyük ihalelerini aldı. Sizin yatacak yeriniz var mı? Sizde ahlak var mı, vicdan var mı? Saraydaki tablo ile Türkiye'deki gerçek arasında 180 derece fark var.(Gerçekgündem)

YORUMLAR

  • 0 Yorum