Kılıçdaroğlu: Bugün ya da yarın koronavirüs aşısı olacağım

EGEOLAY/Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs aşısı olacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu: Bugün ya da yarın koronavirüs aşısı olacağım
Editör: Ege Olay
15 Ocak 2021 - 11:31 - Güncelleme: 15 Ocak 2021 - 12:17

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koronavirüs aşısı olacağını açıkladı.

Best FM'de "Sorel Dağıstanlı ile Konuşan Türkiye" programına konuşan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Sağlık bakanı aradı, "tabi" dedim, "gerekirse ben de refakat ederim size" dedi, hekimler aşı olmamızı istiyorlar, ben de aşı olacağım, zamana henüz karar vermedik ama bugün yarın olacak."

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bir siyasi iktidarın temel ölçütü, işsizliği ne kadar çözmüş, istihdamı ne kadar arttırmış ölçütü budur. İnsanların kendilerini işsiz bırakan iktidara dur demeleri lazım. Sandığa gidecek. İş yoksa oy yok diyecek. 

İşsizlik sorununa atılacak ilk neşter, kaynaklarının yatırım için harcanacak olmasıdır. Türkiye, Londra'daki bir avuç tefeciye milyarca lira faiz ödüyor. Vatandaştan topladığınız vergiyi faiz olarak öderseniz istihdam yaratamazsınız. Fabrikaların olması lazım. Bu bir ekonomik ve siyasi tercihtir. Eğer tercih yatırıma dönüşebilseydi işsizlik olmazdı. 
 

18 yıldır yöneten insanlar Türkiye'yi bu noktaya getirdi. Gençlerin düşünmesi lazım. 18 yıldır istediği kararı çıkarıyor, istediği kişiyi atıyor. Neden bu fakirlik, yoksulluk var? Açlık var bu ülkede. Açlığın olduğu ülkede temel sorun siyasi iktidardır. Önümüze sandık gelecek. AK Parti'ye oy veriyorsan işsizlikten şikayet etmeyeceksin. "Kendim ettim kendim buldum" diyeceksin. 10 milyon işsiz varsa bir ülkede gelecek olmaz. Kimse umutsuzluğa kapılmasın. Sandık geldiğinde emekten yana tercihimizi kullanmalıyız. 

Eskiden Türkiye'de Devlet Planlama Teşkilatı vardı. Niye kapattılar, ne gerekçe ile kapattılar? Vergiler nereye harcanacak, nereye yatırım yapmalıyız bunun hesabını yapardı bu teşkilat. Siz kapattınız sonra bunu kim planlıyordu? Damat planlıyordu ve Erdoğan'dan talimat alıyordu. Sonra gidip borç aldılar. Borç alan ne alır emir alır. Şimdi emir alıyorlar.(Gerçekgündem)

YORUMLAR

  • 0 Yorum