Kemalpaşa Belediyesi araç filosunu genişletti

EGEOLAY/Kemalpaşa Belediyesi, beş yeni araç satın alarak araç filosunu genişletti. Normalleşme sürecinde çalışmalarına hız veren Kemalpaşa Belediyesi, halka daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmek amacıyla envanterine kazandırdığı araçlar Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmetinde kullanılacak.

Kemalpaşa Belediyesi araç filosunu genişletti
Editör: Ege Olay
20 Temmuz 2020 - 15:44
Yeni araçlarla ilgili açıklama yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Kemalpaşa Belediyesi Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğüde kullanılmak üzere beş adet araç satın aldık. Kiralama yerine satın almayı tercih ettik. Çünkü eğer kiralasaydık her ay 30 bin lira kadar bir giderimiz olacaktı. Kendi filomuzu kendimiz oluşturalım, başkalarına para kazandıracağımıza belediyemiz kazansın diye düşündük. Uzun vadede belediyenin giderlerinden tasarruf etmiş olduk.  Benim görev sürem bittiğinde de bu araçlar yine belediyenin kullanımına hazır olacaklar” dedi.



"kiralama, satın al" devri başlıyor                                      



Satın alma modeliyle, uzun süredir belediyeye yük olan kiralama masraflarından feragat edildiğinin altını çizen Karakayalı, “Artık “kiralama, satın al” modelini uyguluyoruz. Daha önce her ay yaklaşık 105 bin lira kira gideri oluyordu. Biz bu beş aracı 814 bin liraya aldık ve üç yılın sonunda kendi masrafını çıkartmış olacak. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. Araç kiralama olayını en kısa zamanda tamamen ortadan kaldıracağız ve Kemalpaşa Belediyesi kendi araçlarına sahip olacak. Bir aksilik olmazsa iki yıl içerisinde kiralama modelini tamamen kaldırmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum