Kemalpaşa Ak Parti ve MHP Meclis Üyeleri Başkan Karakayalı 'ya Tepki Göstererek Meclis Toplantısına Katılmadılar

EGEOLAY/Cumhur İttifakı Kemalpaşa Belediyesi Meclis Üyeleri, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın bir canlı yayında meclis üyeleri ile ilgili söylediği sözler nedeniyle bugün yapılması gereken meclis toplantısını protesto ederek katılmadılar.

Kemalpaşa Ak Parti ve MHP Meclis Üyeleri Başkan Karakayalı 'ya Tepki Göstererek Meclis Toplantısına Katılmadılar
Editör: Ege Olay
01 Şubat 2022 - 22:46
Saat 17:00’da yapılması gereken belediye meclis toplantısı öncesi Kemalpaşa Belediyesi’ne gelen Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri Belediye içerisinde bir açıklama yaparak meclise katılmayacaklarını belirttiler.
Cumhur İttifakı Meclis Üyelerinin meclise katılmaması sebebiyle yeterli çoğunluk sağlanamadığı için meclis 4 Şubat'a ertelendi.   
Belediye binasında toplanan meclis üyeleri adına Ak Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Baş ile MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok, Ak Parti Grup Başkan Vekili Metin Yaşar, Ak Parti Meclis Üyesi Çile Özkul bir açıklama yaptı. 
 
MUSTAFA BAŞ “DAVRANIŞLARINI DEĞİŞTİRMESİNİ ISRARLA TALEP EDİYORUZ”

Mustafa Baş “Geçtiğimiz günlerde Sayın Meclis Başkanının talihsiz açıklamalarından dolayı, Cumhur İttifakı ve dolayısıyla bağlayıcı olarak bütün meclis üyelerine karşı yaptığı bu saygısız davranışı protesto etmek amacıyla şu anki planlanmış olan meclis oturumuna katılmamayı ve protesto etmeyi tercih ettik. Sayın meclisi yöneten meclis başkanı, üslubunu ve özellikle Cumhur İttifakı Meclis Üyelerine karşı davranışlarını, bizim meclis üyelerimizden Sedanur Özer ve Çile Özkul’a karşı olan davranışlarını değiştirmesini ısrarla talep ediyoruz. Bizlere ve halkımıza karşı yaptığı bu hakaretvari davranışlardan dolayı da özür dilemesini talep ediyoruz” diye konuştu.
 
MUSTAFA GÖZÜTOK “BİR AN ÖNCE ÖZÜR DİLEMESİNİ RİCA EDİYORUM”

MHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mustafa Gözütok “Belediye Başkanının bir televizyon programında meclis üyelerimiz ile ilgili talihsizce sarf ettiği kültürsüz ve seviyesiz kelimelerinden dolayı bir önceki açıklamamızda özür dilemesini beklediğimizi söylemiştik. Ama bugün halen o özür gelmediği için meclisi protesto etmek amaçlı toplanıyoruz. Ben Başkandan bir an önce meclis üyelerimizden özür dilemesini rica ediyorum. Özür dilemediği sürece de bu meclise girmeyeceğimizi beyan ediyorum” dedi. 
 
METİN YAŞAR: TUTUMUMUZU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALARINI DİLİYORUM

Metin Yaşar “Saat:17.00 itibariyle belediye meclis gündemi vardı. Biz bu gündemi boykot ederek, o söylemlerinden dolayı burada kültürsüz meclis üyeleri ve Kemalpaşa Halkının seçmiş olduğu kitap, okumayan, gazete okumayan, belediye meclis gündemine katkı koymayan meclis üyeleri olarak burada toplanıp, şu anki meclisi boykot etmiş bulunuyoruz. Bunun daha detaylı açıklamalarını eğer özür dilerse, Kemalpaşa Halkından ve kıymetli meclis üyelerinden özür dilerse bu ilgili açıklamaları belediye meclisinde de beyan edeceğiz. Bütün Kemalpaşa Halkı adına meclis üyeleri olarak bu tutumumuzu göz önünde bulundurmalarını diliyorum” dedi.  
 
Başkan Karakayalı’nın talihsiz açıklamaları nedeniyle meclisten ve meclis üyelerini seçen halktan özür dilemesini talep ettiklerini söyleyen MHP Meclis Üyesi Canip Han “Bugünkü meclis toplantısını protestomuzun amacının bu olduğunu bütün Kemalpaşa halkının bilmesini istiyoruz. Özür dilenmediği sürece kanunun verdiği yetkilere dayanarak devamlı protestolarla geçecek meclis. Belediye Başkanının bu tutumu hem Kemalpaşa’nın hizmetlerini engellemiş olacak hem de kendisinin bu yaptığı şeyle vatandaşa hakaret etmiş sayılacağı kanaatindeyim. Bir an önce özür dilemesini talep ediyoruz” dedi. 
 
GALİP ATAR “BAŞKAN HİZMETLERİYLE GÜNDEME GELMELİ”

Kemalpaşa Belediye Başkanı’nın ülke gündeminde bu şekilde talihsiz açıklamalarla değil, yapılan hizmetlerle gündeme gelmesi gerektiğini belirten Ak Parti Meclis Üyesi Galip Atar “bu şekildeki ithamlarından dolayı özür dilemesini bekliyoruz. Tüm meclis üyelerimiz adına yaptığı açıklamalardan dolayı tepkimizi gösterip, bir an önce de bu yanlışından dönmesini istiyoruz. Meclis üyelerini 3-5, 1-2, 3,4 rakamlarıyla ifade etmişti. Aralarındaki seviyesi düşük veya düşük olmayanları, belki de isim isim açıklamasını, hangimizin kültür seviyesi düşük, hangimizin ki yüksek yaptığı kriterlere göre dediği gibi okuduğumuz gazete, okuduğumuz köşe yazısı veya bize tavsiyelerini hangi gazeteyi okumamız gerekiyor, hangi köşe yazısını okumamız gerekiyor kendisiyle bir düşünmeyenlere CHP’nin eskiden beri olan tepeden bakma, aynı zamanda bizi seçen insanlara da yaptığı saygısızlığa bir son vermesini, bir an önce özür dilemesini bende dile getiriyorum” dedi. 
 
ÇİLE ÖZKUL “KASITLI VE BİLE İSTEYE YAPIYOR”

Başkan Karakayalı’nın tüm davranışlarını kasıtlı ve bile isteye yaptığını belirten Ak Parti Meclis Üyesi Çile Özkul “bir canlı yayına çıkıp, bütün arkadaşlarımıza kültürsüz diyorsa bu düşünerek ve bilerek konuştuğu bir cümledir. Az önce zabıt tutanaklarını okudum. Sayın Başkan bütün meclislerde bize şu şekilde hitap ediyor. Kesin! Susun! Atın! Çıkartın! Yani bu üslup bu davranış ne karşısındaki bir kadın ne karşısındaki bir büyük ne karşısındaki insana olan saygısını asla gözetmeksizin devam ediyor. Ama sürekli kendisi de saygı bekliyor. Burayı ben yönetiyorum, ben varım. Sayın Başkan Evet, var ama bizde varız. Biz sayın Başkana bugüne kadar bir hakarette bulunmadık. Ama kendisi tüm canlı yayınlarında, bütün meclis üyelerine, ittifakta bulunan herkese hakaret etmiştir.  Bu nokta da kendisinden özür dilemesini bekliyorum” diye konuştu.(Kemalpaşa Aktüel)

YORUMLAR

  • 0 Yorum