Kemal Kılıçdaroğlu'dan Bilim Kurulu'na sert sözler

EGEOLAY/Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Aranızdan bir sözcü seçip şu önlemler alınmalıdır demediniz, diyemediniz, siyasi iktidar size izin vermedi. Ne işiniz var orada" dedi

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Bilim Kurulu'na sert sözler
Editör: Ege Olay
24 Kasım 2020 - 14:31
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu, Bilim Kurulu'na tepki göstererek, "Bilim Kurulu'na da değinmek istiyorum. Siz, okumuş, yazmış, akademik kadroda bulunan profesörlersiniz göreviniz bu. Aranızdan bir sözcü seçip şu önlemler alınmalıdır demediniz, diyemediniz, siyasi iktidar size izin vermedi. Vermediyse ne işiniz var sizin orada. Türkiye Cumhuriyeti devletini dünyada alay konusu yapmaya sizin hakkınız var mı yahu" ifadelerini kullandı. 

 

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları dile getirdi:



5 maske dağıtmaktan aciz olan bir iktidar ben Türkiye'nin sorunlarını çözeceğim diyor. Adalette reform yapacağım, ekonomide reform yapacağım. Yapamazsın kardeşim, sende öyle bir irade yok. Kovid'i de terbiye ettiler herhalde, belli saatlerde kimseye dokunmuyor ama belli saatlerde yaygın... Nasıl bir iş ben anlamadım. Bütün dünya bize gülüyor. Önlem böyle mi alınır. Bilim Kurulu'na da değinmek istiyorum. Siz, okumuş, yazmış, akademik kadroda bulunan profesörlersiniz göreviniz bu. Aranızdan bir sözcü seçip şu önlemler alınmalıdır demediniz, diyemediniz, siyasi iktidar size izin vermedi. Vermediyse ne işiniz var sizin orada. Türkiye Cumhuriyeti devletini dünyada alay konusu yapmaya sizin hakkınız var mı yahu. 

Eğer cümleye Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı diye başlıyorsa, orada bilim olur mu ya. Orada önlem olur mu ya. Erdoğan Bilim Kurulu üyesi mi? Profesör mü? Nedir allah aşkına. Efendim biz söylüyoruz yapmıyorlar... Yapmıyorlarsa ayrılacaksın kardeşim. Ben düşüncemi söylüyorum bunlar uymuyor diyeceksin kardeşim. 

Ta en baştan beri nelerin yapılmasını söyledik. Önce bu ekonomik sosyal konseyi çağır bi esnafı dinle. Çiftçiyi, emekliyi dinle. Hiç dinlemiyorsun, ben çözüm ürettim diyorsun. Esnafa diyorsun, dükkanı kapat, lokantaya kapat, berbere kapat... İyi kapattık, neyle geçineceğim... Diğer devletler napıyor, kapat diyor ama kapalı kaldığı sürede ben ödeyeceğim. Sosyal devlet dediğimiz budur. 40 yıl vergi ödeyecek, 40 gün bakamayacak. 

O zaman soracaksınız paralar nereye gitti diye. Hijyen ürünlerinde KDV 18 ya ada daha yüksek, efendim uçağa binecekseniz indirdik. Bütün dünyada alay konusu. Rakamlar açıklanmıyor, neymiş devletin itibarı sarsılırmış. Yalan söyleyen devletin itibarı olur mu? Siz devlete yalan söyletiyorsunuz. Gerçek ölümleri gizleyip, göstermelik rakamları açıklarsanız, dünya size güvenmiyor.(Gerçekgündem)