Kazdağlarını Resmet...

EGEOLAY /1000 Ressam 1000 Resim sloganı ile başlayan Kazdağlar'ında kesilen ağaçların kesilmesine ve siyanür ile maden çıkarılmasına dur demek için ilk organizasyonunda 100 Ressam KAZDAĞLAR'INDA resim yaptı.

Kazdağlarını Resmet...
Editör: Ege Olay
25 Eylül 2019 - 09:21
Türkiye'nin bir çok ilinden katılımın olduğu etkinlikte Çanakkale Belediyesi desteklerini esirgemedi. 

 

 

Kazdağlar'ı her geçen gün tükenmekte ve tüm bölgede bulunan doğa harikaları, göller, geçim kaynakları olan tarım, sebzecilik ve meyvecilik  siyanür kulanıldığında çocuk genç yaşlı o bölgede yaşayan herkesin tüm hayatını etkileyecek sorunu çözülmeyen etkiler yaratacaktır.

 

Biz ressamlar olarak 1000 Ressam 1000 Resim projemiz ile Kazdağlar'ında kesilen ağaçların bir nebzede olsa sesi olmak istedik. Emin olunki her bir ağacın ayakları olsa uyuyan herkezi uykusundan uyandırırdı. Nitekim ayakları yok... 

 

 

Gelin hep birlikte onların eli ayağı olalım ve KAZDAĞLARININ sesini duyuralım.

 

 

Hiçbir şey için geç kalmış değiliz hep birlikte yeşil ve yaşanılabilir bir dünya için el ele olalım, Kazdağlarını resmettiken sonra akşam saatlerinde Çanakkale kordonda bulunan Turva atı önünde yapılan eserler sergilendi. Eserler daha sonra Çanakkale Belediyesinin önderliğinde belediyenin sergi salonlarında sergilenmek üzere Belediye'ye bağışlandı.

 

Artıca Türkiye'nin bir çok bölgesinde bu eserler sergilenecek olup etkinlik 1000 Resim oluncaya kadar devam edecektir.

 

 

 

1000 Ressam 1000 Resim projemize 7 den 70 e her doğa severin katılımını bekliyoruz.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • derya gülmen
    4 yıl önce
    Bu amaç için uğraşan herkesi gönülden kutluyorum
  • Filiz arcukoglu
    4 yıl önce
    Resimlerden korktular...sanatin gucu ile bir araya gelen ressamların yaydığı ışığı görenler maalesef herzamanki gibi karanlık zihniyet ve korkulara sarıldılar..bin sözden daha etkili olan ani geleceğe taşıyan resimleri yapan sanat şimdi toplum için doga için diyen sanatcilar kazdaglarina güç kattı...TESEKKURLER