Kaya'dan CHP'ye; Kuru gürültüyü bırakın, varsa eseriniz onlarla konuşun!

EGEOLAY/AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Urla'da 60 gün gibi rekor bir sürede bitirilen Öğrenci Yurdunu ziyaret etti.

Kaya'dan CHP'ye; Kuru gürültüyü bırakın, varsa eseriniz onlarla konuşun!
Editör: Ege Olay
23 Ocak 2023 - 20:54
Kaya, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü içerisindeki yapımı büyük bir hızla tamamlanan 1.000 öğrenci kapasiteli yurdun ardından, aynı kampüs içerisinde inşaatı süren 750 kişilik başka bir yurdun da Nisan ayında hizmete açılacağını belirtti. Her iki yurdun toplam inşaat maliyetinin 390 Milyon TL olduğunu ifade eden Kaya, Urla'nın hem depreme dayanıklı, hem de modern ve işlevsel bir yurt kampüsü kazandığının altını çizdi. İnşaatında temelden çatıya kadar teknolojik ve çevre dostu yalıtım malzemeleri kullanılan yurtlar, beş yıldızlı otel konforunu aratmayacak.

KARANTİNA ADASI'NDA RESTORASYON TAMAMLANIYOR

Urla'daki programları çerçevesinde ikinci ziyaretini Karantina Adası'na yapan Kaya, buradaki restorasyon çalışmalarını gözlemledi. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, 155 yıl önce salgın hastalıklarla mücadele merkezine dönüştürülen Karantina Adası'nın restorasyonunun Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yaptırıldığını hatırlatan Kaya, "323 bin metrekarelik adada bulunan 16 tarihi yapıyı restore ediyoruz. Urla Karantina Adası, dünyada tescil edilmiş 3 karantina adasından biridir. Diğerleri ABD'de ve Hırvatistan'da bulunuyor. Hem ülkemiz, hem İzmir'imiz, hem de Urla'mız için çok önemli bir değerimizi restore ediyoruz. Buradaki çalışmalar, toplamda 70 Milyon TL bedel harcanarak yapıldı. Nisan ayında tamamlanacak çalışmaların sonucunda, Tahaffuzhane Binası 'Karantina Müzesi' olarak vatandaşlarımızın ziyaretine açılacak. Bu müze, ziyaretçilere hem geçmişi hem bugünü ve insanlık tarihinin salgınlarla mücadelede geliştirdiği yöntemleri yeniden tanıtacak" şeklinde konuştu.

URLA KAMU YATIRIMLARINDA REKOR KIRDI

Urla'ya gerçekleştirilen kamu yatırımlarının artarak devam edeceğini belirten Kaya, "Urla'ya geçmişten bugüne birçok kamu yatırımını kazandırdık. Hastaneden Adalet Sarayı'na, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsünden yeni okullara kadar sayısız yatırım ile Urla'nın değerine değer kattık. Son olarak İzmir-Çeşme Otoyolu'nda, doğal yaşamın devamlılığı ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla yaban hayatı kaynaklı trafik kazalarının gerçekleştiği noktalardan Zeytinler ile Alaçatı, Güzelbahçe ile Urla kavşakları arasındaki ekolojik köprülerin inşası tamamlandı. Karaburun ile Zeytinler kavşakları arasında ekolojik köprü yapım çalışmaları ise devam ediyor. 75 Milyon TL maliyet bedelli bu köprülerle, hem yaban hayvanları korunacak hem de yaban hayatı kaynaklı trafik kazalarının önüne geçilmiş olacak" dedi.

CHP'DE LAF ÇOK AMA İCRAAT YOK!

AK Parti'nin eser ve hizmet siyasetiyle, İzmir'in genelinde olduğu gibi Urla'da da kamu yatırımlarında rekor kırıldığını hatırlatan Kaya, çeyrek asırdır kenti yöneten CHP'nin ise sadece laf ürettiğini belirtti. Yapılanların ortada olduğunu ifade eden Kaya, "Biz her sözümüzü tuttuk, her vaadimizi yerine getirdik, her vizyonumuzu hayata geçirdik, her projemizi inşa ettik. CHP'ye bakıyoruz, laf çok ama icraat yok. Biz 60 günde 1.000 kişilik öğrenci yurdunu inşa edip hizmete açarken, CHP'li Büyükşehir Belediyesi 25 senede foseptik çukurlarını kanalizasyona bağlayamadı! İzmir'de en çok foseptik çukuru Urla'da. 25 senedir İzmir'i yönetiyorlar, daha kanalizasyonu, çöpü, yollardaki çukuru çamuru çözememişler, şimdi kalkıp insanlarımızın aklıyla alay eder gibi 'İzmir'i dünya kenti yapacağız' diyorlar. 25 senedir siz yönetiyorsunuz, bugüne kadar niye yapmadınız! Kuru gürültüyü bırakın, varsa eseriniz onlarla konuşun. Yönettikleri belediyelerinde hizmet üretmemeyi ve vizyonsuzluğu temel alıp, vatandaşlarımızın hayatını zorlaştıranlara rağmen biz eser üretmeye, şehrimize değer katmaya devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum