Kavcıoğlu: Faizi enflasyonun üzerinde tutma kararlılığımız devam edecek

EGEOLAY/Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu piyasalardaki erken gevşeme beklentilerinin tümüyle ortadan kalkması gerektiğini belirtti. "Politika faizini enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz" mesajını verdi.

Kavcıoğlu: Faizi enflasyonun üzerinde tutma kararlılığımız devam edecek
Editör: Ege Olay
02 Haziran 2021 - 20:02

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılarla bir araya geldi. Para politikasında sıkı duruşun devam edeceğini vurgulayan Kavcıoğlu piyasalara önemli mesajlar verdi.

Kavcıoğlu, 3'üncü çeyrekten itibaren enflasyonun düşüş eğilimine girebileceğine işaret etti:

"Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüşün 3. çeyreğin sonunda, 4. çeyreğin başı gibi olacağı düşünülüyor. Yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizini dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz."

Kavcıoğlu Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı amacına bağlılığına da dikkat çekti:

"Kararlarımızı veri akışını göz önünde bulundurarak, şeffaf ve öngörülebilir bir şekilde almaya devam edeceğiz. Piyasalardaki haklı bir gerekçeye dayanmayan erken gevşeme beklentilerinin tümüyle ortadan kalkması gerekiyor."

Merkez Bankası Başkanı, Para ve Kur Politikası metninin yol haritası olacağını belirtti. "Söz konusu yol haritasına sıkı sıkıya bağlı kalacağız" dedi. (TRTHABER)


YORUMLAR

  • 0 Yorum