Reklam

Karşıyaka'dan bayrak yırtan ırkçı vekile tepki

EGEOLAY /CHP Karşıyaka İlçe Örgütü tarafından, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve partililerin katılımıyla yapılan basın açıklamasında, Avrupa Parlamentosu'nda Türk Bayrağı yırtan Yunanistan Milletvekili Ioannis Lagos protesto edildi.

Karşıyaka'dan bayrak yırtan ırkçı vekile tepki
Editör: Ege Olay
31 Ocak 2020 - 17:44
Açıklama, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yere serilen Yunan Bayrağı’nı kaldırtarak tarihi bir ders verdiği Karşıyaka’daki İplikçizade Köşkü’nün yerinde inşa edilen Çağlayan Apartmanı önünde gerçekleştirildi.

 

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bugün burada toplanmamızın sebebi; büyük ve onurlu mücadele sonrası ödenen ağır bedeller karşısında bağımsızlığımızın simgesi şanlı bayrağımıza Yunan Milletvekili ırkçı faşist Ioannis Lagos’a birkaç söz söylemektir. Bir araya geldiğimiz bu anlamlı protesto vesilesiyle, 31 Ocak 1990’da hain bir suikast sonucu kaybettiğimiz, Atatürkçülüğün ve Laik Cumhuriyet’in savunucusu, Prof. Dr. Muammer Aksoy’u saygı ve özlemle anıyoruz.

 

Türk ve Yunan halkı yüzyıllar boyunca birbirileriyle yaşamış, ortak acıları ve ortak değeri olan, Anadolu ve Balkan coğrafyasının iki kadim halkıdır. Tarihlerimiz boyunca birçok mücadelede karşı karşıya gelmiş olsak da Türk devleti tarafının sağduyulu yaklaşımı neticesinde coğrafyamızda barış tahsis edilmiş ve günümüze kadar gelmiştir.

 

I. Dünya Savaşı’nda yurdumuzu işgal etmek isteyenlere karşı Ebedi Başkomutanımız Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları halklarıyla haklı bir mücadele vermiştir. Büyük Taarruz zaferi sonrası İzmir’e giren ordularımızı karşılamak için tüm Karşıyakalılar ve İzmirliler tüm İzmir’i Türk bayraklarıyla donatmış ve İzmir’in dağlarında çiçekler açtırmıştır.

 

“Keşke Yunan galip gelseydi” diyen meczuplara ses çıkarmayanlar, Atatürk’e ve silah arkadaşlarına olmadık hakaretlerde bulunanlar şunu unutmasın ki, Bu şanlı bayrak bizlere onların hediyesi ve armağanıdır. Onu korumak için bu memleketin bir Cumhuriyet Halk Partisi ve onun büyük örgütü vardır.

 

Bu eylemin burada yapılmasının ana sebebi; Yunan Milletvekili ve onun şak şakçılarına bir ders vermek ve tarihi hatırlatmaktır. 9 Eylül 1922’de İzmir’e giren Mustafa Kemal işgale son verdikten 1 gün sonra şu anda yerinde Çağlayan Apt. bulunan İplikçizade Köşkü’ne gelmiştir. Köşkün kapısında yere serilen Yunan bayrağını görüp duraksar ve sorar bu ne için?

 

Kapıda bekleyenler, “Yunan kralı bu eve girerken bizim bayrağımızı çiğneyerek girdi. Siz de onun gibi yapın” der.

 

Mustafa Kemal’in verdiği tarihi cevap şu şekildedir;

 

“O bir milletin timsalini çiğneyerek hata etmiş, ben o hatayı tekrarlamayacağım” diyerek bayrağı yerden kaldırtmıştır.

 

Bu onurlu ve asil davranış karşısında Yunan Milletvekilinin bayrağımıza ve milletimize karşı yapmış olduğu terbiyesizliği, ahlaksızlığı, şerefsizliği şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Tepkimiz Yunan halkına değil, bu haysiyetsizliği yapan mahlûkun kendisinedir. Şanlı ve Şerefli Bayrağımız ebediyen göklerde dalgalanmaya devam edecektir.”

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mehmet Aytekin Özbilgin
    4 yıl önce
    Başkanlarımız sn.KOÇ ve sn.TUGAY'a sesimiz oldukları için teşekkür ediyor sevgi ve selamlarımı iletiyor ,çalışmalarında başarılar diliyorum.