Reklam

Karşıyaka'da 'tarihi' buluşma

EGEOLAY/Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Atatürk’ün Karşıyaka’ya yaptığı ziyaretleri ve anılarını ölümsüzleştirmek amacıyla hazırlanan “Atatürk'ün Adımlarıyla Karşıyaka” kitabına katkı sağlayan Karşıyaka eski Belediye Başkanı Kemal Baysak, Karşıyaka'nın ilk Belediye Başkanı Fikri Altay'ın torunu Zafer Falay, Karşıyaka Spor Kulübü eski kalecisi Malik Yaylım'ın torunu Deniz Köksal ve İzmir'in ilk Belediye Başkanı Behçet Uz'un torunu Ömer Uz'u makamında ağırladı.

Karşıyaka'da 'tarihi' buluşma
Editör: Ege Olay
25 Haziran 2020 - 11:01
Başkan Tugay, Atatürk’ün KSK armasını ay – yıldız ile onurlandırdığı 24 Haziran 1926 tarihinin 94’üncü yıl dönümünde dağıtılmaya başlanan kitabı, konuklarına bizzat takdim etti ve katkıları için teşekkürlerini sundu.

                                                                                                       

“GELECEK KUŞAKLARA AKTARACAĞIZ”

Atatürk Adımlarıyla Karşıyaka kitabını anlamlı bir tarihte Karşıyakalılar ile buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Cemil Tugay “Atamızın Karşıyaka’ya olan sevgisini, ziyaretlerini ve anılarını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla hazırlanan bu kitapta çok değerli isimlerin emekleri var. Kitabımızın yazarları Atatürk Araştırmacısı Ahmet Gürel ve Feruz Bozaslan’a; aktardıkları anılar ile zenginlik katan çok değerli Kemal Baysak, Zafer Falay, Deniz Köksal ve Ömer Uz’a yürekten teşekkür ediyorum. Milli Egemenliğimizin 100. yılına özel olarak 1920 adet bastırdığımız kitabımızı, isteyen vatandaşlarımız Latife Hanım Köşkü’nden ücretsiz olarak temin edebilir” dedi.

 

ASIRLIK ÇINAR UNUTULMADI

Öte yandan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kitapta anılarıyla yer alan 1924 doğumlu Hüseyin Tevfik'i de evinde ziyaret etti. Tugay “Değerli büyüğümüzün evine konuk olduk ve kitapta yer alan anılarını bir de kendisinden dinledik. 100. yaşını birlikte kutlamak için sözleştik. Kentimize kattığı değer için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 “TARİHİ ANILARA TANIK OLACAKSINIZ”

 

 ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ kitabı için

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan’ın yazdığı arka kapak yazısı:

 “Atatürk’ün adımlarıyla gezmek Türkiye’yi... Ne büyük bir mutluluk verir bu ülkenin insanına...

Bu toprakları yeniden vatan yapan insanla, Atatürk’le birlikte onun gittiği yerlere yeniden gitmek, onun konuştuğu insanlarla yeniden konuşmak ne büyük şans olurdu.

Hele söz konusu olan İzmir ise, Karşıyaka ise bu gezi nasıl unutulmaz bir tat bırakırdı gözlerde, gönüllerde ve akıllarda.

İşte elinizdeki kitap sizi Atatürk’ün adımlarıyla Karşıyaka’da bir yolculuğa çıkaracak. Atatürk’le birlikte Karşıyaka’yı yeniden gezeceksiniz.

O tarihi anılara yeniden tanık olacak, o tarihi mekanları yeniden göreceksiniz.

Her şeyden önce Atatürk’ün çok sevdiği Karşıyaka’yı Atatürk’le birlikte yeniden tanıyacaksınız.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum